Siis todella hyvää.
Vuoden 2013 ensimmäinen uusi ruokalaji joulupöytään (mihin siis kootaan aina vieraileviksi tähdiksi vuoden parhaat herkut).
Minulla on yhä viime syksyn jäljiltä suuria määriä kuivattuja suppilovahveroita arkistoissa. Luulin, että tulee kiire käyttää ne kaikki ennen uutta satokautta, mutta tämän uuden reseptin myötä en usko käyttökohteiden löytymisen muodostuvan ongelmaksi. :)
Voi että sienestäminen on sitten huippua! Ja suppikset ovat yksiä lempisieniäni bongailla. Ne ovat usein niin ovelasti kätkeytyneet. Ja sitten kun niitä löytää, löytää paljon. Ihan loistavaa! :D
Menenköhän asioiden edelle, kun fiilistelen syksyä ennen kun kevätkään on kunnolla alkanut...
Chili-inkiväärisienet
2,5 dl kuivattuja suppilovahveroita
1 punasipuli
n. 4 cm pätkä tuoretta inkivääriä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl ruokokidesokeria
3 dl vettä
1,5 kuivattua chilipalkoa
1 rkl korianterijauhetta
Kuori ja pilko sipuli ohuiksi, mutta reilun kokoisiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi inkivääri.
Inkivääriä meni tuplasti tässä kuvassa oleva määrä. |
Mittaa kattilaan kaikki aineet paitsi sienet ja sipulit. Kiehauta. Lisää sipulit ja kokonaiset suppilovahverot.
Anna kiehua ihan pienellä lämmöllä vielä viitisen minuuttia. Anna seoksen hautua ja jäähtyä.
Kaada herkku puhtaaseen purkkiin (desinfiointiohje alla) ja nosta jääkaappiin yön yli maustumaan.
Säilöntään tarkoitun purkin desinfioiminen
Keittele purkkia kannen alla vedessä ja höyryssä noin 15 minuttia.
Nosta ritilän päälle alassuin kuivumaan ja jäähtymään.
Mielestäni tämä on helpoin keino, mutta voit myös desinfioida purkit kuumassa uunissa.
Chili-inkiväärisienien värit ovat kauneimmillaan heti keittämisen jälkeen. Säilönnän aikana värit hieman tasaantuvat, eikä punasipuli ja inkivääri hohda enää niin hehkuvana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti