tiistai 23. huhtikuuta 2013

Herkullinen suppilovahverorisotto yrteillä ja aurinkokuivatuilla tomaateilla

Löytyykö kaapistasi kuivattuja suppilovahveroita? Minulta löytyy, ja paljon! Sienestäminen on vain liian kivaa pysyäkseen kohtuudessa.

Suppiksista on ihana tehdä vaikka keittoa tai piirasta. Tai säilöä ne chilin ja inkiväärin kera. Mutta ah, miten herkulliselta ne maistuvat myös risotossa! Tähän risottoon lisäsäväystä antavat yrtit ja aurinkokuivatut tomaatit.


Tarjosin suppilovahverorisottoa osana "arjen juhlaillallista". :) On ihana kutsua kavereita kylään, kattaa kauniisti ja syödä monta ruokalajia hitaasti - vaikka ihan arki-iltana.

Alkupalaksi tarjosin paahdettua valkosipulikeittoa ja jälkiruoaksi raparperikakkua, rapaperikompottia ja vaniljakastiketta.



Ja koska ruoissa esiintyi valkosipuli, sain koristaa pöydän ihanalla valkosipuliruukullani. :)
Mutta nyt itse risottoreseptiin...


Suppilovahverorisotto yrteillä ja aurinkokuivatuilla tomaateilla (4:lle)

30 - 40 g kuivattuja suppilovahveroita
50 g voita tai margariinia
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2,5 dl risottoriisiä
7 dl suppilovahveroiden liotuslientä (lisäksi vettä, jos ei ole tarpeeksi)
1 rkl kasvisfondia
2 rkl sitruunamehua
2 dl kuivaa valkoviiniä
10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
timjamia
suolaa
mustapippuria
n. 70 g parmesaania
tuoretta basilikaa

Laita sienet veteen likoamaan (liota pari tuntia).

Silppua sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Sulata voi isossa pannussa ja kuullota sipuleita hetki. Älä anna yhtään ruskistua.
Lisää myös risottoriisit pannulle ja kuullota ne läpinäkyviksi. Lisää loraus valkoviiniä ja anna porista.

Purista sienet kuiviksi ja nosta ne sivuun. Sekoita kaikki liemen ainekset, eli liotusliemi, kasvisfondi ja sitruunamehu.

Lisää pannulle lientä ja valkoviiniä vähän kerrallaan. Sekoita hyvin ja anna nesteen imeytyä riisiin. Risoton täyteläisyys syntyy, kun riisin tärkkelys irtoaa, joten nesteen vähittäinen lisääminen ja sekoittelu on tärkeää.
Lisää nestettä pikkuhiljaa kunnes riisi on kypsää (n. 20 minuuttia).

Sillppua sienet halutessasi pienemmäksi, pätki ainakin pisimmät varret. Pilko aurinkokuivatut tomaatit.
Lisää sienet ja aurinkokuivatut tomaatit risottoon. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Sekoita.

Lisää vielä lopuksi annoksen päälle raastettua parmesaania ja tuoretta basilikaa.


Kata kauniisti ja nauti ruoan kanssa lasi hyvää viiniä. Arki ei enää tunnukaan arjelta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti