lauantai 13. huhtikuuta 2013

Kanaa ja katkarapuja mangokastikkessa

Tämä resepti on ehkä ensimmäinen koskaan talteen kirjoittamani resepti. :)

Aika nostalgisissa makumaailmoissa siis leijuttiin, kun tein tätä ensimmäisen kerran varmaan yli kymmeneen vuoteen...
Muistan tehneeni tätä monesti opiskeluaikoina ison kattilallisen, josta kuvittelin syöväni monta päivää. Usein kattila tyhjeni jo saman päivänaikana.

Isännöimme illallisen ystävillemme viikonloppuna ja sain ihan hirveän Aasia-kipinän ja värikoordinaatiovimman. Pöytäliinasta se lähti, ja sen seurauksena ruokien piti olla kellertäviä, samoin kukkien ja vaatteideni. 

Pahoittelen tätä kohtuullisen kauheaa esillepanoa ja kuvien huonoa laatua. Mutta kun ystäväporukan kanssa illallistaa, ei todellakaan ehdi stailaamaan annoksia. On liian kiire puhua. :)

Mutta siis kana ja katkaravut mangokastikkeessa on ihanan thai-henkinen, hedelmäinen, raikkaan-makean-tulinen ja pikantti ruoka. Olkaa hyvä!


Kanaa ja katkarapuja mangokastikkessa (6:lle)

400 - 600 g maustamattomia kanasuikaleita

Kastike:
1 prk lasten mangososetta
1 rkl soijaa
4 - 5 valkosipulinkynttä
2 rkl sitruunamehua (tai limen mehua)
2 rkl tuoretta inkivääriä
2 rkl makeaa chilikastiketta

250 g nuudeleita (tai riisiä)
öljyä
1 isohko sipuli
2 eriväristä paprikaa
1 prk ananaspaloja tai vastaava määrä tuoretta

180 g katkarapuja

Murskaa valkosipulinkynnet ja kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.


Paloittele kasvikset. Kuumenna öljy ja paista broilerit ja sipulit kevyesti. Paista myös paprikoita viitisen minuuttia niin, että ne jäävät napakoiksi.

Keitä nuudelit (tai riisi). Yhdistä nuudelit, kanat, sipulit, kastike, ananakset ja katkaravut yhdessä isossa astiassa.

Nauti hyvässä seurassa.


Tarjosimme alkuruoaksi appelsiini- ja kurkkutäytteisiä makeja. Värityskin sopi varsin hyvin kevääseen. :)

Mutta voi näitä vauhdilla rullattuja yksilöitä... 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti