Joo-o. Tällä hetkellä resurssini on allokoitu työrintamalle, joten ruokarintamalla ollaan vähän yksinkertaisemmalla linjalla. Mutta näiden terveellisten välipalojen avulla jaksaa!
Mustikka on lempimarjani. Se on I H A N A kaikin tavoin: herkullinen, terveellinen, helppokäyttöinen, mehukas, kotoisa, lähiruoka, superfoodikas, kauniin värinen...
Poimin kesäisin mustikkaa pakastimet pullolleen ja hyödynnän marjoja ympäri vuoden lähes päivittäin erilaisissa välipaloissa, lounaissa, voimajuomana ja iltapaloissa. Sekä tietysti leivonnaisissa... (Tsekkaa appelsiini-mustikkapullat, mustikka-marenkikakku, mustikka-banaani-kaurapaistos, mustikkakohokas...)
Tässä pieni sikermä superhelpoista, arkea ilahduttavista, terveellisistä ja maukkaista mustikkaisista välipaloista. Näistä saat sekä vitamiineja, proteiineja että kuituja.
Rahka-raejuustoherkku (1:lle)
1 prk (250 g) maitorahkaa (mieluiten Lidlin jugurttirahkaa (kuvassa) tai Pirkan mietoa maitorahkaa (totisen tönkköä touhua, mutta proteiinit kohdallaan))
100 g raejuustoa
n. 1 dl mustikoita tai marjoja
TAI
1 pienen pieni omena
TAI
1/2 pienestä omenasta ja pala banaania
Yllä mustikkaversio ja alla sama setti omenakuutioilla. En suinkaan ole rajoittunut vain mustikoihin. :)
Romanttisesti työpaikalla kuvattuna. Ei varmaan kannattaisi syödä työpisteellä...
Mustikka-jugurttiherkku
1/2 - 1 dl mustikoita
1 -2 dl maustamatonta jugurttia
1, 5 rkl vehnäleseitä (hurjasti kuituja!)
muutama lehti tuoretta sitruunamelissaa
(4 tippaa makeutusainetta)
Sekoita. Nauti!
Mustikkainen tuorepuuro
1/2 - 1 dl (pakastettuja) mustikoita
vajaa 2 dl maustamatonta jugurttia tai piimää
3/4 dl kaurahiutaleita
Sekoita keskenään kaurahiutaleet ja jugurtti. Anna turvota yön yli.
Sulata samalla mustikat ja lisää ne aamulla tuorepuuron joukkoon. Sulat mustikat voi tuikata toki puuron joukkoon ihan missä vaiheessa tahansa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti