keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Kasvimaakatsaus saaristosta, heinäkuu

Nyt näette, miltä plantaasilla näyttää, kun se on jätetty viideksi viikoksi vaille hoivaa ja tukea - täysin hunningolle.


Ensimmäiseksi vastaan kävelivät aavistuksen venähtäneet korianterit. :) Lehdyköitä ei ollut enää paljoa jäljellä, mutta ainakin ensi vuoden siemensato on taattu.


Jättiretiisit todella ovat jättejä, ja pulpahtelivat maasta innoissaan. Korkeimmissa oli jo yli puolen metrin korkuinen varsi. :)


Myös maa-artisokka kasvaa korkeutta. Näistähän saisi jopa näkösuojaa kotipuutarhaan! 


Pensastomaatti on tällä saaressa kyllä mystisen pieni... Kotona vastaava pensas on lähes metrin korkuinen ja rehevä. Mutta täällä hän on täynnä tomaatteja. Keskittyy siis olennaiseen.


Fenkoli (kesimmäinen rivi maa-artisokan vieressä) ja palsternakka (rivintapainen oikealla) eivät varsinaisesti rehevöi...


Täällä saaressa myös kesäkurpitsa jäi tosi pieneksi. Mutta ainakin se kukkii. Viime vuonna kukat eivät ilmeisesti pölyttyneet kunnolla, koska ne eivät tehneet hedelmää. Pitää tänä vuonna varmaan taas avustaa, eli siirtää siitepölyä toisesta kukasta sudin tai lyijykynän avulla suoraan kukan keskiöön. 


Ja näin kauniina retiisit nousivat maasta! Mikä väri ja hehku.
Ja nättejä ne olivat myös ollessaan so fresh and so clean clean.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti