tiistai 15. heinäkuuta 2014

Kesäinen haukikeitto

Kesäinen kalakeitto on todellista gourmet-ruokaa. Maukasta, raikasta ja aitoa.


Ja mikäs sopisikaan paremmin mökillä grilliputken katkaisijaksi, etenkin jos keli näyttää tältä...
Eikös ukkosella ja sateella myös kala syö paremmin? Eli hus, kuhat, ahvenet ja hauet verkkoihin!


Nyt kaikki verkot veteen ja vaihtelua grilliruoalle kehiin. :)


Kesäinen haukikeitto (2:lle)

n. 300 g haukea (tai muuta vaaleaa kalaa)
1 nauris
n. 7 puikulaperunaa tai uutta perunaa
2 porkkanaa
1 kevätsipuli varsineen
n. 150 g (puolikas pienestä) kesäkurpitsaa
n. 5 oksaa tuoretta tilliä
1,5 dl maitoa
1 l vettä
1-2 rkl kalafondia
suolaa
mustapippuria
1 tl valkopippuria


Kuori ja pilko nauris sekä porkkanat. Pese ja pilko perunat (paitsi jos ne ovat ihanan pieniä).
Pieni myös kesäkurpitsa ja pilko kevätsipuli.

Mittaa kattilaan nauris, perunat, porkkanat, kesäsipulin valkoinen osa sekä vesi ja kalafondi. Keitä muutama minuutti, lisää sitten kesäkurpitsa. Keitä kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä.

Lisää keittelyn loppuvaiheessa paloiteltu hauki, tilli ja pippurit (voit käyttää myös valmiiksi kypsennettyä haukea, lisää se silloin vasta kasvisten täysin kypsyttyä).

Kypsennä muutama minuutti, kunnes hauki on kypsää. Lisää vielä kevätsipulin vihreät osat, tilli ja maito. Kuumenna.

Nauti! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti