En malta odottaa sitä, että pääsemme useaksi viikoksi mökille taantumaan. Päivät hurahtavat hyvien keskustelujen ja ruokien ääressä, kalastellessa, tuntikaupalla saunoessa ja trivial pursuitissa mittelöidessä. Tiskauskin on positiivinen ohjelmanumero.
Ahven-ceviche (maisteluannos, joka on muunnos aiemmasta)
n. 3 ahvenfilettä (tai filerointia harjoittelevien sivutuotteet)
1 rkl sitruunamehua
2 rkl omenaviinietikkaa
1/2 kuivattu chili
1 tl sokeria
muutama oksa tuoretta korianteria
suolaa
pippuria
Pilko ahvenfileet. Yhdistä kaikki aineet kulhossa ja nosta kylmään kypsymään vähintään 15 minuutiksi.
Hedelmäinen salaatti (6:lle)
pussillinen salaatinlehtiä
1/2 rasiaa viinirypäleitä
n. 3 kiivi-hedelmää
3 tomaattia
ripaus sormisuolaa
Lisäksi paistettuja ahvenfileitä ja halloumi-juustoa.
Paista viipaloidut halloumit pannulla nopeasti, ripottele päälle runsaasti joko tuoretta tai kuivattua minttua.
Paista myös ahvenfileet pannulla, pari minuuttia molemmin puolin. Nosta syrjään, ripottele päälle sormisuolaa ja purista hieman mehua sitruunasta.
Jaa-a... Saattaisivat mansikat olla nytkin näin punaisia, jos jääkausi ei olisi yllättänyt. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti