"Taas kuljetaan metsään päin, syksy ja minä, mikä pari, valon lapset käsikkäin. Naa naaaa na na na na na na naaaaa..." :)
Yhä mennään ilman järkkäriä kännykkäkameran varassa. Jos sen ensi viikolla tilaisi... :) |
Leipaisin lisäksi ihania omena-puolukkakeksejä jo toista kertaa tänä syksynä. En vain saa näistä tarpeeksi! Lisäksi levyllä kiehahtamistaan odottaa itse tehty jugurtti. Olen ylittänyt itseni. :)
Ihanat omenasämpylät (n. 18 kpl)
3 dl vettä
5-6 dl omenaraastetta
1pps kuivahiivaa
2,5 dl mysliä
1/2 dl vehnäleseitä
1,5 tl suolaa
1 tl siirappia
2 tl öljyä
7-8 dl sämpyläjauhoja
iso kourallinen kurpitsansiemeniä
Lämmitä vesi reilusti hiivan heräämislämpöön. Raasta omenat. Huomaa, että jos omenat ovat jääkaappikylmiä, tulee veden olla lämpimämpää.
Sekoita keskenään 1 dl jauhoja ja kuivahiiva. Yhdistä vesi, omenaraaste, jauho-hiivaseos ja suola.
Sekoita hyvin.
Lisää taikinaan myös vehnäleseet, mysli ja siirappi. Alusta jauhoja joukkoon hissukseen.
Lisää loppuvaiheessa myös pieni loraus öljyä. Vaivaa taikina hyvin. Taikina jää aika löysäksi, eli semmoista tyypillistä "limpunkimmoisaa" palloa et taikinasta saa. :)
Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan.
Pyöräyttele kohonneesta taikinasta sämpylöitä. Ripottele ja hellästi painele päälle kurpitsansiemeniä
Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia sämpylöiden koosta riippuen.
Ja kuinkas sitten kävikään? Juuri kun toinen satsi sämpylöitä sujahti uuniin, kuului makkarin ovelta tuhinaa ja haukotuksensekainen "Huomenta, mikä ihana tuoksu!". Jes. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti