Pääosassa omena, lisänä rommi, kardemumma ja minttu. Täydellistä.
Haluan makeita, hapokkaita ja kiinteitä omenoita. Haluan, että ne kypsyvät syyskuun alussa runsaana satona. Haluan, että ne ovat taudinkestäviä. Haluan, että puu pysyy kohtuullisen kokoisena.
Mutta ovatko vaatimukseni kohtuulliset? :)
Vinkkejä hyvistä, spekseihini sopivista puulajikkeista otetaan lämpimästi vastaan!
Lainasin tämän omenakakun reseptin Sikke Sumarilta ja lisämaustoin sitä omaan makuun sopivaksi.
Suosittelen lämpimästi kardemumman, rommin ja etenkin vahvan mintun lisäämistä palettiin.
Kakku oli nopea valmistaa ja erittäin kuljetustakestävä. Aina hyviä ominaisuuksia, kun on tarkoitus hilpaista mökille suoraan töiden jälkeen.
Ja ah, kuinka hyvältä omenakakku maistuikaan saaren hissukseen pimenevässä illassa. Hämärähyssyn sävyt vaihtelivat sinisen, harmaan, hehkuvan oranssin ja utuisen persikan sävyn tunnelmissa. Oli tyyntä ja hiljaista.
Täydellinen omenakakku
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1-1,5 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 rkl rommia
3 munaa
3 rkl rypsiöljyä
1 dl maitoa
600 g omenalohkoja
n. 1/2 dl sokeria
1 keltuainen
n. 30 g voita
tuoretta minttua
Lohko omenat.
Sekoita keskenään kaikki taikinan kuivat aineet.
Lisää munat, öljyt, maito ja rommi. Sekoita tasaiseksi. Taikina on tosi löysää, älä säikähdä. :)
Kääntele joukkoon lohkotut omenat.
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat.
Kaada taikina omenoineen päivineen vuokaan.
Paista 200-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.
Sekoita sillävälin "kuorrutteen" aineet keskenään. Voitele uunista tullut piiras kuorrutteella. Nosta takaisin uuniin ja paista vielä 5-10 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä. Koristele kakku tuoreella mintulla.
Nauti!
Tai kuskaa se ensin mukanasi saareen. Näin beibi matkustaa. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti