Onneksi korvapuustijäätelö ei ole jouluun sidottu, vaan herkkua voi pyöräytellä ympäri vuoden. :)
Kutsun tätä nyt jäätelöksi, vaikka ehkä oikeastaan kyseessä on semifreddo. Tässä ohjeessa ei nimittäin kermoja keitellä, vaan mutkat ovat suorat ja työvaiheet vaativat lähinnä ponnekasta vatkaamista.
Viime aikoina maailmalla on liikkunut kaikenlaisia korvapuustijätskejä, joista oma suosikkini on Kolmen kaverin jäätelö. Siinä on ihanasti korvapuustin täytteen makuista kastiketta ja pullafiilistä tuo jäätelön ihana kardemummaisa aromi.
Kilpailevassa tuotteessa, Ben & Jerrysissä, sen sijaan on korvapuustin palasia. Ei suinkaan huono yritys tämäkään.
Omaan makuuni kuitenkin sopii paremmin pullamuruton versio. Puhumattakaan siitä, että en olisi jaksanut ensin leipoa niitä pullia jäätelöön revittäväksi! :D Niinpä siis jäätelömassani saa makua rusinoista ja kardemummasta, mutta koko annoksen kruunaa ihana voi-kanelikastike. :)
Reseptiä jalostin aiemmin julkaisemistani avokado-vadelmasemifreddosta ja lime-salmiakkisemifreddosta.
Huom! Jos haluat tehdä voi-kanelikastiketta myös annoksen päälle lorotettavaksi, tuplaa alla oleva määrä.
Korvapuustijäätelö (6-8:lle)
1 maitorahka
2 munaa
1,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa
2 tl kardemummaa
1,5-2 dl rusinoita
75 g margariinia tai voita
0,5 dl sokeria
1 rkl kanelia
Tee ensin kastike. Sulata voi kattilassa, lisää sokeri ja kaneli. Älä turhaan kiehuta seosta, vaan anna vain voin sulaa. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Vaahdota keskenään keltuaiset ja sokerit. Lisää maitorahka ja kardemumma.
Vatkaa toisessa kulhossa visipkerma kovahkoksi vaahdoksi.
Vatkaa munanvalkuaiset kolmannessa kulhossa kovaksi vaahdoksi.
Lisää vispikerma ja rusinat käännellen rahkaseokseen.
Kääntele lopuksi myös munanvalkuaiset seokseen. Yritä pitää massa mahdollisimman ilmavana.
Levitä vuoan pohjalle jätskimassaa. Lorota päälle kastiketta.
Levitä taas toiset kerrokset massaa ja kastiketta. Levitä vielä päälle kerros jätskimassaa.
Nam!
Jos haluat kumota jätskin tarjoilulautaselle, vuoraa vuoka elmukelmulla ja upota pariksi sekunniksi kuumaan vesihauteeseen.
Annosta voisi koristaa esimerkiksi sitruunamelissan lehdillä, tähtianiksilla, rusinoilla, pähkinöillä, kastikkeella... Näin pelkkänä vuokana pöytään nostettuna se on aika pelkistetty. :)
Jälkiruoka kruunasi jouluateriamme. Oli todella herkullista ja vuoka tyhjeni hetkessä!
VastaaPoistaKiitos! :)
PoistaKorvapuustin rakastajalle mieluinen resepti :)
VastaaPoistaIndeed! Taidan tehdä tänään uuden satsin pakastimeen odottamaan. :)
PoistaTätä on pakko kokeilla, kuulostaa niin herkulliselta! Rusinoista en tykkää mutten usko että idea katoaa, vaikka jätän ne pois.
VastaaPoistaHyvää uutta vuotta sinulle! Hanna
Juu jätä rusinat pois vaan.
PoistaOmasta mielestäni kaikki on parempaa rusinoilla, joten käytän niitä iloisesti kaikessa. :D
Hyvää uutta vuotta!