Joskus samppanjan kaveriksi tarvitaan jotain suolaista ja mehevää. Tässä semmoinen piirakka, joka sai aavistuksen keveyttä päälle koottavasta caprese-salaatista. :)
Inspiroiduin tästä reseptistä, mutta täytteet menivät uusiksi.
Syntisen juustoinen piirakka illanistujaisiin
170 g digestive-keksejä
100 g voita tai margariinia
300 g valkohomejuustoa
1 prk (250 g) ricottaa
1 prk kermaviiliä tai n. 125 g maitorahkaa (eli 1/2 prk)
2 isoa munaa
ripaus suolaa (vain ihan vähän!)
2 isoa tomaattia
iso kourallinen tuoretta basilikaa
1-2 kesäsipulin vartta
1/2 tl sokeria
ripaus suolaa (vain vähän!)
Murskaa digestivet esim. muovipussissa kaulinta apuna käyttäen. Sulata voi, ja sekoita se digestivemurskaan.
Viritä 17-cm halkaisijallisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele keksimurska pohjalle ja reunoille (n- 3-4 cm korkeat reunat). Nosta hetkeksi kylmään odottamaan.
Tee täyte. Pilko valkohomejuusto pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään (esim. yleiskoneessa) ricotta, kermaviili, muna ja valkohomejuustokuutiot. Kuutiot saavat jäädä "kökkäreiksi".
Kumoa seos pohjan päälle, ja paista 175-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia, kunnes kakku hyllyy enää pikkuisen. Suojaa paiston aikana foliolla, ettei pinta kärähdä.
Anna kakun jäähtyä haaleaksi.
Tee salaatti pilkkomalla ainekset ja maustamalla sokerilla ja suolalla.
Lusikoi salaattia haalean piirakan päälle ja tarjoa.