lauantai 21. huhtikuuta 2012

Mahtavat pekonipasteijat eli Party Pastries

Järjestimme männä viikonloppuna keittiönkastajaiset / tuparit. Kaksi ja puoli vuotta täällä asuneena oli niin sanotusti korkea aika. :)

Haasteita juhlien järjestämiselle teetti tiukka aikataulu  (pääsiäisen pitkä reissu vähän sekotti pakkaa) ja suuri kutsuvieraiden määrä. Mikä sen ihanampaa, kun saada kaikki huiput tyypit paikalle! Leivoin siis jonkun verran tavaraa pakastimeen jo etukäteen. Nämä pasteijat pakastettiin myös ja kestivät sen höykytyksen täysin kunnialla! Eivät litsahtaneet, eikä maku kärsinyt. Perfect!

Jos ameeba ja hattiwatti parittelisivat, syntyisi siitä jotain tämän näköistä.

Nämä ovat siitä simppelit ja joustavat leivonnaiset, että työnteon voi vaiheistaa juuri niin kuin tykkää. Taikinan ja täytteen voi molemmat tehdä hyvissä ajoin etukäteen, vaikka edellisenä päivänä. Ja täytettähän voi varioida vaikka miten! Kannattaa kuitenkin valita joku suolainen ja voimakkaan makuinen täyte (näin miun maun mukkaan), kuten feta, chorizo tai oliivit...

Mulla ei ihan kohdannut taikinan ja täytteen määrät, mutta tein sitten vielä pienen lisäerän taikinaa ja syötin loput täytteet kotiväelle. Tämäkin on kyllä leipojasta ja taikinan paksuudesta kiinni. :) Mutta nou paniikki, taikinaa voi tehdä aina lisää.


Party pastries! (Monta... oiskohan ollut 50-60 kpl?)

Taikina:
4,5 - 5 dl vehnäjauhoja
180 g margariinia
1/2 tl suolaa
1 dl vettä

Täyte:
1 pkt pekonia (180 g)
1 sipuli
1 dl riisiä
1 lihaliemikuutio
mustapippuria

1 muna voiteluun
unikonsiemeniä

Tee taikina: Nypi vehnäjauho-suolaseokseen margariini. Lisää kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Sekoita taikina tasaiseksi palloksi. Kääräise elmukelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään vähintään tunniksi.



Tee täyte. Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Pilko pekonit ihan pieneksi. Paista pekoneita hetki, ja kun rasva irtoaa, nakkaa myös pieneksi pilkottu sipuli pannulle. Kuullota hetki.
Anna riisin kuivahtaa ja jäähtyä. Lisää pekoni & sipuli ja rouhaise sekaan mustapippuria. Le täyte est prêt.

Ota taikinasta noin 1/3 tai puolet kerralla käsittelyyn. Kauli taikina ohueksi levyksi kevyesti jauhotetulla pöydällä. Itse tykkään, että taikina on ohut, jotta täyte pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Leikkaa taikinasta ympyröitä esim. juomalasin avulla. Jaa kullekin ympyrälle nokare täytettä, taita puolikuuksi ja nipistele yhteen haarukan avulla. Voitele pasteijat munalla ja ripottele päälle esim. unikonsiemeniä.

Pöytä alkaa kattua, ja piakkoin notkua



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti