Sitruskausi käy kuumana, joten niin käyn minäkin. :)
Jos kaipailet ideoita appelsiinien ja sitruunoiden hyödyntämiseen, kokeile raikasta sitrustorttua, sitruksilla maustettua katkarapu-fenkolipastaa tai sitruunaista parsarisottoa.
Etenkin, jos rakastat appelsiinia yhtä paljon kuin minä. :)
Broilerinmaksaa appelsiini-punaviinikastikkeessa (5:lle)
50 g voita
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
4 tl raastettua appelsiininkuorta (1 iso appelsiini)
2,5 dl punaviiniä
4 rkl tomaattipyreetä (2 pientä tölkkiä)
reilu 1 dl ruokakermaa
suolaa
pippuria
(1 tl sokeria)
pastaa
Paloittele broilerinmaksat reilun kokoisiksi palasiksi. Paista maksat nopeasti kuumalla pannulla.
Älä paista liian pitkään, etteivät ne sitkisty. Nosta maksat sivuun odottamaan.
Laita pasta kiehumaan.
Pese appelsiini ja raasta kuori. Pilko sipulit ja murskaa valkosipulit.
Aloita kastikkeen teko puhtaalta pannulta. Sulata voi ja kuullota siinä sipuleita pari minuuttia. Lisää appelsiininkuoriraaste ja laakerinlehdet.
Lisää tuokion kuluttua myös tomattipyre ja punaviini sekä viimeiseksi kerma. Mausta.
Jos appelsiini maistuu liian hyökkäävästi, lisää hieman sokeria.
Anna kastikkeen porista hetki. Lisää maksat ja sekoita kunnolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti