maanantai 25. maaliskuuta 2013

Valkosipulinen yrttikana ja sipuli-kvinoa-couscous

Nauroimme lauantaina syödessämme, että tätähän me oikeasti syömme koko kesän. Grillaamme kanaa ja maustamme sen tuoreilla yrteillä. Eipä pieni varaslähtö kyllä haittaa. :) Vaikka kuva ei sitä paljasta, on kanafile täynnä ihanaa tuoretta basilikaa ja valkosipulia... Nam!

Tässä neljän tunnin kaupunkireissun ja asunnon siivousurakan jälkeinen pikaruoka. Estetiikkaan ei ole panostettu lainkaan. Tässä vaiheessa päivää ajatukset olivat kurnivan vatsan täyttämisessä, viinilasin nauttimisessa ja jalkojen ylös nostamisessa.

Kvinoan ja couscousin yhdistäminen oli yllättävän hyvä idea. Lisuke oli ihanan viljaisen makuinen, mutta kvinoa toi mukavaa suutuntumaa ja rakeisuutta - sekä proteiinia. Yksikseen kvinoa on minusta mauton, mutta couscousin kanssa huippu juttu. Suosittelen.


Valkosipulinen yrttikana (2:lle)

3-4 paksuhkoa kanan fileepihviä
3-4 valkosipulinkynttä
reilusti tuoretta basilikaa
1/2 rkl sitruunamehua
suolaa
pippuria

Tee ensin yrttiseos. Murskaa valkosipulinkynnet. Hienonna basilika.
Sekoita kaikki aineet keskenään.


Viillä kana sivusta auki terävällä veitsellä. Jos kana on ohuehko tai hassun muotoinen, voit viiltää sen molemmista reunoista ja jättää keskeltä kiinni (perhosmaisesti).

Täytä kana reilusti täytteellä. Alla olevassa kuvassa on vasta vähän alkumeininkejä. :) Täytteet pysyvät kanan sisällä hyvin, kun et paistaessa liikaa heiluttele kanaa. Sauma ikäänkuin "liimautuu" yhteen.


Paista kanapihvit pannulla molemmin puolin kannen alla yhteensä noin 10 minuuttia. Jätä kana ihanan meheväksi.

Rouhi päälle vielä suolaa ja pippuria ja ripottele tuoretta basilikaa.


Sipuli-kvinoa-couscous (2:lle)

1 iiiiiso sipuli
2 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
1/2 dl kvinoaa
1/2 dl couscousia
suola
pippuri

Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota öljyssä hetki.

Huuhtele kvinoa ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan noin 15 minuuttia.

Keitä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Itse lisään aina enemmän vettä kuin ohjeessa, sillä paketin ohjeen mukaan couscous jää tosi kuivaksi.

Sekoita keskenään sipulit ja kypsät kvinoat ja couscousit. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti