tiistai 12. maaliskuuta 2013

Mustikkainen banaani-kaurapaistos

Minun teki eräänä viikonloppu-aamuna ihan älyttömästi mieli jotain leivonnaista. Mutta ei puhettakaan, että olisin jaksanut leipoa mitään työlästä tai kohotella taikinoita. Eli ihan Germknödelin tasoista väkerrystä ei nyt ollut luvassa. :)

Apuun tuli tämä Mietteitä matkan varrelta -blogista pari päivää aiemmin löytämäni resepti. Paistos / uunipuuro vaikutti erittäin mielenkiintoiselta, joten ei kun kokeilemaan!


Paistos olikin mitä oivallisin keino hankkiutua eroon syvän ruskeista banaaneista. :)

Bansku on valmis autuaimmille metsästysmaille

Suosittelen paistosta aamupalalle, brunssille, väli- tai iltapalaksi. Jälkiruokana se ei toimi, sen verran tukevaa kamaa hän on. Tarjoa paistos ehdottomasti kuumana tai lämpimänä.

Kokeilimme pnimittäin aistosta sekä kuumana että kylmänä. Pari tuntia seissyt paistos oli koostumukseltaan jokseenkin limaista, mutta kermavaahdon tai vaniljajugurtin kera se toimi silti oikein hyvin. :)

Mielestäni mustikat eivät olleet reseptissä mikään ehdoton elementti, eli voit jättää ne poiskin.


Mustikkainen banaani-kaurapaistos (3 annosta)

2 dl kaurahiutaleita
1 iso banaani
2 dl maitoa
1/4 tl kanelia
1/4 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
kourallinen jäisiä mustikoita (tai tuoreita)
voita vuokien voiteluun
(sokeria)

Muussaa banaani. Sekoita kaurahiutaleet, kaneli, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää banaani ja maito.

Lisää lopuksi jäiset mustikat (sulat mustikat värjäävät koko paistoksen lilaksi), sekoittele varovasti.

Voitele pikku vuoat ja paista paistosta 180 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Jos haluat makeampaa paistosta, lisää hieman sokeria.


Tarjoa sellaisenaan, tai vaniljajugurtin, vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.


Paistos on uunista tultuaan melko töpäkkää, vaikka taikina tuntuikin löysähköltä.

Tästä jatkuu (tai alkaa) hyvä viikonloppu. :)


2 kommenttia:

  1. Näyttääpäs herkulliselta! :)

    http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Ei kun kokeilemaan.
    Tutustun myös sinun blogiisi.

    VastaaPoista