sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Minttuinen camembert-kesäkurpitsasalaatti

Tämähän näyttää jälleen salaattireseptiltä. Sen huomaa, että olen kokkaillut viime aikoina vain itselleni enkä miehelleni.
Mutta voi veljet tämä salaatti oli hyvää! Ja varmasti sopii myös miehiseen makuun. :)

Olen tehnyt tätä salaattia viikon sisään jo kahdesti. Huomenna alkaa taas seitsemän päivän sarja, jota voi mehukkaalla salaatilla ihastuttaa.


Sain inspiksen salaattiin kun pläräilin viime viikolla ruokablogeja ja yhdistelin eri ideoita. Tämän kaltaisissa resepteissä juusto oli useimmiten fetaa, mutta itse ihastuin camembertiin ikihyviksi. Pinjansiemenet voi korvata varmasti myös vaikka cashew-pähkinöillä.

Ja jos muuten ihmettelet, miksi huutelen niin innolla tuoreista yrteistä, johtuu se siitä, että KASVATUSKAUSI ON ALKANUT! :)


Näin ne yrtit jo kovasti puskevat esiin. :)

Mutta back to food...


Minttuinen camembert-kesäkurpitsasalaatti (1:lle)

1 pieni kesäkurpitsa
1 tl oliiviöljyä
1 tl sitruunamehua
suolaa
pippuria
kourallinen tuoretta minttua
2 rkl pinjansiemeniä
n. 50 g camembert-juustoa
keräsalaattia

Halkaise kesäkurpitsa neljään osaan pituussuunnassa ja pilko se melko pieniksi suupaloiksi.
Sekoita keskenään kesäkurpitsa, öljy, sitruunamehu, suola ja pippuri.

Paahda kesäkurpitsoita ja pinjansiemeniä uunissa 220 asteessa noin 20 min, kunnes pinjansiemenet saavat aavistuksen ruskeaa väriä.

Nostettuasi kesäkurpitsat uunista, pilko päälle camembert ja ripottele mintunlehdet. Pyöräytä muutaman kerran ympäri. Tarkista, että suola ja sitruuna maistuvat sopivasti ja lisää tarvittaessa.

Revi keräsalaatti ja annostele lautaselle. Kaada päälle ihana kuuma kesäkurpitsa-juusto-siemen-sekoitus.

NAUTI!


Varsin pääsiäisellinen asetelma, eikö totta? :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti