keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Pinaattimuhennos tai nokkosmuhennos vaalealle kalalle

Tänä viikonloppuna aion pyytää hurjan määrän kalaa.
Isken verkot veteen heti kun pääsen mökille ja käyn odottamaan.

On lahna-aika.

Tämänkertainen resepti on super-pika-epäesteettisyyden-huippu-mutta-sitäkin-maukaampi-lisuke vaalealle kalalle. Ja nopea valmistaa. :)

Tämän mainion lisukkeen olen toteuttanut moneen kertaan ja aina vähän saatavilla olevien ainesten mukaisesti. Perusraaka-aineeksi käy niin pinaatti kuin nokkonenkin. Pakasteena tai tuoreena (Huom! Jos käytät tuoretta nokkosta, muista ryöpätä).

Näissä kuvissa mukana lautasella on savulahnan lisäksi viinisuolaheinää ja kapriksia.


Pinaatti- / nokkosmuhennos kalalle (2 annosta)

oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 nokaretta pakastepinaattia tai nokkosta
pieni kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
pari oksaa tuoretta timjamia
n. 2 rkl valkoviiniä
suolaa
pippuria

Sulata pakastepinaatit.

Pilko sipuli ja murskaa tai pilko valkosipuli.

Kuullota sipuleita ja valkosipuleita hetki pannulla. Lisää pinaatit pannulle ja lämitä hetki. Lisää valkoviini sekä suola ja pippuri.

Laita levy pois päältä ja lisää tuoreet yrit.

Tarjoa esim. vaalean kalan kanssa.

Muista ottaa valokuva vasta, kun puolet on syöty. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti