torstai 2. toukokuuta 2013

Välimerellinen kana-katkarapuherkku

Järjestimme jälleen taannoin illallisen ystävillemme. Pohdiskelin viikon verran erilaisia vaihtoehtoja pääruoaksi, viivasin yli lukemattomia eri vaihtoehtoja, etsin inspiraatiota ruokalehdistä... Mutta ei, mikään ei oikein napannut.

Lopulta jokin naksahti kohdalleen ja kehittelin tämän reseptin kuin kohtalon johdattamana. Idea lähti yrteistä ja parmesaanista, ja siihen ympärille olikin helppo lisätä kaikkia lemppari-aineksiani.


Tämä herkkuruoka viittaa makumaailmaltaan välimerelle. Kasvikset muistuttavat provencelaista ratatouillea, tuore minttu viittaa Kreikkaan ja parmesaani Italiaan.

Ja viimeinen Välimerelle viittaava elementti on supisuomalainen ohra - kunnon suomalaisuuteenhan kuuluu lomailuvimma Välimeren maisemissa. :)

Hauska muuten tämä kanan ja katkaravun yhdistelmä. Se vain toimii, oli keittiö sitten lainattu mistä maasta tahansa. Myös nimittäin thai-henkinen nuudeliruoka yhdistää nämä kaksi oivaa proteiininlähdettä.


Välimerellinen kana-katkarapuherkku (4:lle)

500 g maustamattomia kanan filepihvejä
n. 2 dl katkarapuja

2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
3 tomaattia
1 kesäkurpitsa
1/2 paprikaa
runsaasti tuoretta basilikaa
runsaasti tuoretta minttua
suolaa
pippuria
n. 70 g parmesaania

2,5 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita


Sulata katkaravut.

Pilko kasvikset: kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi, paprikat peukalonkynnen kokoisiksi paloiksi, tomaatit aika suuriksi paloiksi, ja sipulit pienehköiksi paloiksi. Murskaa tai hienonna valkosipulit.

Suolaa kesäkurpitsasiivut kevyesti, jotta ne "maukustuvat" kunnolla.

Laita ohrasuurimot kiehumaan (keittoaika noin 20 minuuttia) kevyesti suolattuun veteen.

Kuumenna öljy pannulla, kuullota sipuleita ja valkosipuleita hetki. Lisää kesäkurpitsa. Paistele muutama minuutti, lisää tomaatit ja anna hautua. Tomaatit saavat hajota. Hauduttele kymmenisen minuuttia. Lisää paprika ja paista vielä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista kanat kypsiksi ja leikkaa ne siivuiksi.

Pilko mintut ja basilikat, mutta jätä myös kokonaisia isoja lehtiä.

Valuta kypsistä ohrasuurimoista vesi.

Kokoa annokset: pohjalle ohrasuurimot, seuraavaksi kerros kasviksia, asettele päälle kanasiivuja, ripottele katkarapuja ja lopuksi runsaasti yrttejä. Rouhi päälle suolaa ja pippuria.

Ripottele lopuksi päälle raastettua parmesaania.

Hän vailla parmesaania. Ihanan kaunis ja värikäs annos.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti