maanantai 6. toukokuuta 2013

Taivaallinen salmiakki-limesemifreddo on loistava gluteeniton jälkiruoka

Ai että, kun törmäsin tähän reseptiin, olin myyty. En malttanut odottaa, että pääsisin sitä testaamaan. Onneksi saimme heti seuraavana viikonloppuna maailman ihanimpia vieraita, joista tuli myös semifreddon testiryhmä.


Tämä oli itseasiassa ihan ensimmäinen kerta, kun koskaan teen itse semifreddoa, jäätelöä tai muuta vastaavaa ilman jäätelökonetta. Syy on yleensä ollut siinä, että pakastimeeni ei mahdu mitään jäätymään. :D Nyt kuitenkin kun satokausi on alkamassa, on pakastimeenkin kertynyt hieman väljyyttä. Jes!

Tämä LOISTAVA resepti löytyi Maku-lehden numerosta 2/2013. Ja itse asiassa tämähän on melkoisen kevyttä tavaraa. Tosin riippuu toki myös käytetyn karkin määrästä. :)

Käytin hieman enemmän turkinpippuria kuin alkuperäisessä ohjeessa, koska olen salmiakin sydänystävä.

Resepti näytti ensisilmäyksellä hieman monimutkaiselta, mutta olikin tosi helppo. Neljässä eri astiassa komponentit sekaisin tai vaahdoksi, ja sitten vain koko komeus yhteen.


Salmiakki-limesemifreddo (4:lle)

1 lime (kuori raastettuna ja mehu puristettuna)
1/2 prk (125 g) maitorahkaa
1 muna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl vispikermaa
2 rkl turkinpippurirouhetta

pinnalle 2 rkl turkinpippurirouhetta
sitruunamelissan lehtiä


Pese lime, raasta kuori ja purista mehu talteen. Sekoita kuoriraaste ja mehu rahkan joukkoon.


Erottele munan keltuainen ja valkuainen. Yhdistä keltuainen ja sokerit ja vaahdota ne.


Vaahdota toisessa astiassa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.


Vispaa myös vispikerma kovahkoksi vaahdoksi.


Jos käytät kokonaisia karkkeja, rouhi ne.

Tee tästä eteenpäin kaikki sekoittelut käsin, vatkain voi olla liian tehokas.
Sekoita rahka sokeri-keltuaisvaahdon kanssa. Lisää myös kermavaahto. Kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto.


Levitä kolmannes vaahdosta laakeaan vuokaan. Ripottele päälle turkinpippurirouhetta. Annostele päälle toinen kerros vaahtoa. Ripottele toinen kerros turkkarirouhetta. Levitä vielä lopuksi päälle kerros vaahtoa.


Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen 3 tunniksi (tällä jäätymisajalla tuli meille ainakin ihan täydellinen semifreddo).

Vetele semifreddosta palloja esim. lusikan avulla ja annostele lautasille.

Ripottele päälle vielä turkinpippurirouhetta ja pari sitruunamelissan lehteä.


Valmistaudu oikeasti putoamaan tuoliltasi. Tämä on liian hyvää ollakseen totta. :)

4 kommenttia:

  1. Onko pakastimessa olo aika kuinka tarkka...kumpaan suuntaan sitä voi muuttaa ja kuinka paljon? Nm,leiponut viimeksi 15v sitten ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm... Ehkä pitäisin mielummin hieman pidemmän ajan ja ottaisin vaikka vähän aiemmin sulamaan. :)

      Poista
  2. Olen nyt kolme kertaa tätä tehnyt, aivan taivaallisen hyvää. Ja helppo tehdä. Kerran oli pari päivää pakkasessa ja ihan hyvää silti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Pitääkin itse taas tehdä pitkästä aikaa. :)

      Poista