maanantai 27. toukokuuta 2013

Raparperi-banaanikiisseli ja muita raparperiherkkuja

Raparperisatoa on kuulemma kerätty jo Kolaria myöten.

On siis tosissaan aika kaivaa naftaliinista kaikki ihanan kesäiset raparperireseptit!


Mielestäni raparperikiisseli on aivan huippuhyvää, parhainta ihan sellaisenaan. Mutta miksipä ei vaikka viilin tai vaniljavaahdon kera?

Perinteistä kiisseliä on kiva kuitenkin vähän säväyttää. Tällä kertaa pehmeyttä ja täyteläisyyttä raparperin kirpeyden rinnalle tuovat banaani ja kardemumma. Ja tämä yhdistelmä muuten toimii.

Maku vielä parani, kun kiisseli seisoi seuraavaan päivään. Banaanista ikäänkuin "uuttui" pehmeää makua koko kiisseliin.


Raparperi-banaanikiisseli (iso annos, mutta yhden naisen helposti useassa erässä hoideltavissa)

1 l pilkottuja raparperinvarsia
n. 7 dl vettä
n. 1/4 - 1/2 dl sokeria (maistele oma makeusaste kohdalleen, sokeria voi ripotella myös jälkikäteen mukaan)
1 tl kardemummaa
4 rkl perunajauhoja
2 banaania

Lisää kattilaan pilkotut raparperinvarret, sekä noin 3 dl vettä ja sokeri. Keittele raparperit pehmeäksi n. 5 minuutin ajan. Älä kuitenkaan anna niiden täysin muussautua.

Sekoita perunajauhot noin 1 dl vettä.

Lisää kattilaan kardemumma ja loppu (n. 3 dl) vesi. Jos keitos näyttää kovin paksulta, lisää vettä.

Lämmitä seos hiljalleen kuplivaksi. Suurusta norottamalla perunajauhot ohuena nauhana kattilaan samalla kun sekoitat kiisseliä reippaasti. Anna kiisselin kuplahtaa muutaman kerran, kunnes kiisseli paksuuntuu.

Maista, onko sokeria tarpeeksi. Nosta kiisseli pois kattilasta säilytys- tai tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle hieman sokeria. Se estää kuoren syntymisen.

Pilko hieman haalenneeseen keittoon banaani.


Ja entäs ne muut raparperireseptit?



Tämä vauvavaihe on ohitettu jo kauan sitten. Mutta voi kuinka suloisia he ovatkaan! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti