Raparperisatoa on kuulemma kerätty jo Kolaria myöten.
On siis tosissaan aika kaivaa naftaliinista kaikki ihanan kesäiset raparperireseptit!
Mielestäni raparperikiisseli on aivan huippuhyvää, parhainta ihan sellaisenaan. Mutta miksipä ei vaikka viilin tai vaniljavaahdon kera?
Perinteistä kiisseliä on kiva kuitenkin vähän säväyttää. Tällä kertaa pehmeyttä ja täyteläisyyttä raparperin kirpeyden rinnalle tuovat banaani ja kardemumma. Ja tämä yhdistelmä muuten toimii.
Maku vielä parani, kun kiisseli seisoi seuraavaan päivään. Banaanista ikäänkuin "uuttui" pehmeää makua koko kiisseliin.
1 l pilkottuja raparperinvarsia
n. 7 dl vettä
n. 1/4 - 1/2 dl sokeria (maistele oma makeusaste kohdalleen, sokeria voi ripotella myös jälkikäteen mukaan)
1 tl kardemummaa
4 rkl perunajauhoja
2 banaania
Lisää kattilaan pilkotut raparperinvarret, sekä noin 3 dl vettä ja sokeri. Keittele raparperit pehmeäksi n. 5 minuutin ajan. Älä kuitenkaan anna niiden täysin muussautua.
Sekoita perunajauhot noin 1 dl vettä.
Lisää kattilaan kardemumma ja loppu (n. 3 dl) vesi. Jos keitos näyttää kovin paksulta, lisää vettä.
Lämmitä seos hiljalleen kuplivaksi. Suurusta norottamalla perunajauhot ohuena nauhana kattilaan samalla kun sekoitat kiisseliä reippaasti. Anna kiisselin kuplahtaa muutaman kerran, kunnes kiisseli paksuuntuu.
Maista, onko sokeria tarpeeksi. Nosta kiisseli pois kattilasta säilytys- tai tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle hieman sokeria. Se estää kuoren syntymisen.
Pilko hieman haalenneeseen keittoon banaani.
Ja entäs ne muut raparperireseptit?
- Viime vuoden hitti raparperivanukas on epäesteettisen väristä superherkkua, jota voi toki innovatiivisesti koristella!
- Todella mehevä ja kaunis raparperipiiras ei kauaa vuoassa säily, tähän tulee nimittäin himo. Katso kaksi eri tapaa rakentaa piiras.
- Raparperitsatsiki puolestaan aateloi kala-annoksen.
- Ja pitkän aterian kruunaa raparperikakku, raparperikompotti ja vaniljakastike.
Tämä vauvavaihe on ohitettu jo kauan sitten. Mutta voi kuinka suloisia he ovatkaan! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti