Ja hip hei, tänään lähdenkin jälleen keräämään lisää pontta tähän fanitukseen - muutaman tunnin päässä häämöttää nimittäin lomamatka Pekingiin!
Nyt kuitenkin makumaailmat menevät enemmän Thaimaan suuntaan.
Pidän hurjasti kookoksesta suolaisessa ruoassa - makeissa jälkkäreissä se sen sijaan maistuu heikommin. Mutta kun kookokseen yhdistää vahvat mausteet kuten chilin, inkiväärin, valkosipulin, curryn, korianterin... Tällöin kookoksen kermaisuus ja pehmeys todella pääsee oikeuksiinsa ja se taittaa ärhäkkäimmän kärjen chilistä pois. Käytin ateriassa rohkeasti light-kookosmaitoa, ja sekin toimi yllättävän hyvin.
Tämän ruoan kanssa ei tarvitse turhaan stressata, voit varioida kasviksia oman makusi mukaan. Käytä mitä tahansa jääkaapin lokeron uumenista löytyviä ihania ja värikkäitä kasviksia.
Alkupalaksi voit tarjota vaikka vietnamilaisia kesärullia ja jälkiruoaksi salmiakki-limesemifreddoa tai inkiväärisen hedelmäistä suklaahoukutusta.
Thaimaalainen kookos-limekana (4:lle)
450 g maustamattomia broilerinsuikaleita
reiluhko loraus öljyä
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
n. 150 -200 g kesäkurpitsaa
n. 100 g munakoisoa
1 porkkana
n. 1/2 punaista paprikaa
2 - 3 rkl tuoretta inkivääriä
3 kuivattua kaffir-limelehteä
1 rkl soijaa
1 - 2 rkl curry-tahnaa
1,5 kuivattua chiliä
200 g kookoskermaa
suolaa
2,5 dl jasmin-riisiä
runsaasti tuoretta korianteria
runsaasti tuoretta minttua
rouhittuja cashew-pähkinöitä
Pilko kasvikset ja murskaa valkosipulinkynnet. Tee porkkanoista ohuita lantteja.
Kuori ja raasta tuore inkivääri.
Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit ja valkosipulit ja kuullota pari minuuttia. Lisää kanat ja paista ne lähes kypsiksi.
Älä nosta levyn lämpöä liiaksi, ettei mitkään kasvikset kärähdä. Niiden kuuluu tulla pehmeän meheviksi tai jäädä rapsakoiksi.
Lisää kesäkurpitsat, munakoisot ja porkkanat. Paistele muutama minuutti. Lisää myös paprika.
Lorauta joukkoon soija, lisää curry-tahna sekä kaffir-limelehdet ja murskatut chilit. Lisää myös kookoskerma sekä tarvittaessa suolaa. Anna keittyä, kunnes kasvikset pehmenevät ja kanat kypsyvät.
Maistele kastiketta aina välillä. Lisää soijaa, curryä tai chiliä oman maun mukaan. Kastikkeen maut intensivöityvät, kun annat sen seistä. Joten ei kiirettä pöytään. Pidä kuitenkin levy tässä vaiheessa jo hyvin pienellä lämmöllä.
Tarjoa kastike jasminriisin kera. Se taittaa mukavasti kastikkeen tulisuutta ja kerää kaikki ihanat aromit itseensä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti