Tänä syksynä koko Suomi tuntuu kärsivän positiivisesta ongelmasta: "Mitä minä näille kaikille omenoille teen?" Ilahdutte siis varmasti uudesta ideasta mihin näitä herkkupaloja kannattaa sijoittaa.
Grillattu omenainen lohi (4:lle)
n. 800 g lohifilettä
2 (kotimaista) omenaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
tuoretta oreganoa
suolaa
pippuria
Nappaa lohesta ruodot irti.
Nosta lohi kaksinkertaisen folion päälle. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Murskaa päälle valkosipulinkynnet. Hiero mausteet lohen pintaan.
Revi mukaan tuoretta oreganoa.
Viipaloi sipuli ja palastele omena lohkoisi. Nostele sipulit ja omenalohkot lohen päälle.
Niputa folio kunnolla kiinni. Katso, ettei folioon tule reikiä, sillä haluat pitää kaikki nesteet sisällä.
Grillaa folionyyttiä kannen alla turhia kääntelemättä n. 15 - 20 minuuttia lohen paksuudesta riippuen.
Avaa nyytti tarjoilulautaselle. Varo nousevaa mehukasta höyryä. Korista lohi tuoreilla yrteillä.
Tarjoa simppelisti esim. perunoiden ja salaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti