Jossain saattaa tulla parhaillaan lunta, mutta täällä pääkaupunkiseudulla naatiskellaan väriloistosta.
Oikein henkeä salpasi, kun aamulenkillä juoksin pitkin keltaista, kahisevaa tunnelia. Vaahteranlehdet ovat vallanneet nyt niin kadut kuin puut. Ihanaa!
Oikein henkeä salpasi, kun aamulenkillä juoksin pitkin keltaista, kahisevaa tunnelia. Vaahteranlehdet ovat vallanneet nyt niin kadut kuin puut. Ihanaa!
Ja väriloistoa tarjoilee myös tämä aivan käsittämättömän simppeli, mutta superälyherkullinen kurkku-fenkoliwokki. Resepti on jälleen kerran lainattu ja tuunattu Glorian Ruoka & Viini -lehdestä (3/2013).
Wokki maistui minulle ihan sellaisenaan, mutta odotan innolla hetkeä, jolloin saan tarjota sen esimerkiksi kuhan tai lohen kaverina... Mmmm.....
Ilahduin, hymyilen yhä. Ja tämä herkku valmistui 10 minuutissa. Nam!
1/2 kurkku tai 1 avomaankurkku
1/2 fenkoli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl fenkolinsiemeniä
n. 1 dl kypsiä kikherneitä valutettuna (ehkä kolmasosa 380 g purkista)
loraus sitruunan mehua
suolaa
pippuria
muutama oksa tuoretta minttua
Pese kurkunpätkä ja halkaise se pitkittäin neljään osaan. Leikkaa pois pehmeä siemenosa (ei haittaa vaikka jonkin verran jää). Pilko kurkkutikut paloiksi.
Viipaloi fenkoli ja sen varret. Jos fenkolissasi on käkkärää rönsyä, säästä se koristeeksi. Kuori ja murskaa valkosipuli.
Kuumenna öljy pannussa tai kattilassa. Lisää valkosipuli, fenkoli, kurkku ja fenkolinsiemenet. Paistele käännellen n. 5 minuuttia. Älä ylikypsennä kasviksia lötköiksi, vaan lopeta ajoissa.
Valuta kikherneet ja lisää ne wokkiin. Lämmitä. Mausta wokki sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla. Hienonna joukkoon minttu.
Korista annos fekolin käkkärällä ja tuoreella mintulla.
Nauti seisten keittiössä, koska et malta istua... :)
Nauti seisten keittiössä, koska et malta istua... :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti