keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Valkosuklaakastike, kohmeiset puolukat ja mustaleipämuru (sekä valkosuklaavanukas)

Kuuma valkosuklaakastike, kohmeiset puolukat ja mustaleipämuru on loistava kombo... Jotain lämmintä, jotain raikasta, makeaa, hapanta, rouskuvaa... Aijai. :)

Valko-punainen annoskin on ah-niin kaunis ja kansallisromanttinen, että oksat pois! Tämä jälkkäri sopisi itse asiassa tosi hyvin myös joulupöytään!


Mutta valitettavasti vain nyt on tämä aika vuodesta... Jokaisen bloggaajan painajainen.

Päivänvaloa riittää noin kello viiteen asti, jonka jälkeen kaikki blogia varten näpätyt valokuvat ovat tuskaisen pimeitä, huonoja ja väritykseltään vääristyneitä.

Ja kuinka usein arkena (tai viikonloppuna) ehtii tehdä kuvattavat ruoat tähän deadlineen mennessä? Aika harvoin...

So bear with me. :)


Valkosuklaakastike / -vanukas, kohmeiset puolukat ja mustaleipämuru (4-6 annosta)

5 dl maitoa (rasvatonkin käy)
4 rkl sokeria (tai jätä pois, jos tuntuu kovin makealta)
1 keltuainen
100 g valkosuklaata
2 rkl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria

200 g pakastepuolukoita

1 paksu viipale mustaleipää tai mallasleipää
nokare voita
1/2 - 1 tl sokeria


Tee ensin leipämuru. Rouhi leipä veistä, saksia tai blenderiä apuna käyttäen.
Sulata voi pannussa. Lisää leipämurut ja paistele muutama minuutti, kunnes leivät ovat rapsakoita.

Maista yksi testiksi, monesti mustaleipä on luonnostaan makeaa, jolloin sokeria ei tarvitse välttämättä lisätä. Jos kaipaat lisämakeutta, lisää sokeri. Anna jäähtyä.

Tee kastike.

Rouhi valkosuklaa karkeaksi rouheeksi (n. pikkurillin kynnen kokoiseksi).
Yhdistä kaikki aineet kattilassa. Sekoita hyvin, jottei jauhoista jää kökkäreitä.

Lämmitä seosta miedolla lämmöllä, kunnes valkosuklaa sulaa ja seos paksunee. Anna sen pulpahtaa muutaman kerran.

Annostele maljoihin pakastepuolukoita ja kaada kuuma kastike päälle. Korista annos leipämurulla.


Tarjoa siis valkosuklaakastike lämpimänä marjojen, hedelmien tai vaikka piiraan kera. Tai anna sen jäähtyä vanukkaaksi ja popsi vaikka sellaisenaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti