keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Toisenlainen avokadopasta

Heipähei pitkästä aikaa ja lämpimät terveiset värikylläisestä ja eloisasta Vietnamista! :)

Kyllä taas on niin hieno reissu takana, että oksat pois. Kaikista matkoistani Vietnam menee ehkä ruokakärkeen... Joka ikinen ateriamme oli oikea makuräjähdys ja oodi tuoreille ja maukkaille raaka-aineille. Hyvänen aika, pyyhin koko ajan kirjoittamaani tekstiä pois, koska mitkään ylisanat eivät tunnu riittävän. :)

Kirjoitan lisää Vietnamin kuulumisista kun saan ajatukseni jäsenneltyä ja kaikki sadat valokuvat käytyä läpi. Ja reseptejä! Tunnen niiden tulevan.

Ah, nainen on inspiroitunut!


Tänään kokkailin kaverini linkkivinkin mukaista avokadopastaa, jonka alkuperä on - ylläri ylläri - Me Naiset. Lehdessä on kyllä itse asiassa aika usein hyviä reseptejä...

Mutta suurten makujen ystävänä otin oikeuden hieman muokata heidän versiotaan ja teinkin kastiketta suhteessa enemmän. Suosittelen. :) Tämä ateria valmistui suht. nopeasti töiden jälkeen, mutta vaati hieman pilkkomista ja kaupassa käymistä.



Ja aijai miten herkullista. Rakastan korianteria NIIN paljon, eikä kyllä mikään muukaan reseptin ainesosa varsinaisesti inhokkilistaltani löydy. :)


Toisenlainen avokadopasta (3:lle)

250 g spagettia
2 valkosipulinkynttä
1/2 kuivattu chili
1 limetin mehu
ripaus limen kuoriraastetta
1 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
3 tl kalakastiketta
1 tl palmusokeria (tai hunajaa)
2 avokadoa
1/2 ruukkua tuoretta korianteria
1 dl suolapähkinöitä
100 g parmesan-raastetta
suolaa


Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna chili ja raasta inkivääri. Pese lime ja raasta sen kuori talteen.

Yhdistä kulhossa valkosipuli, chili, inkivääri, ripaus liemen kuoriraasteesta, kalakastike ja palmusokeri. Purista joukkoon limen mehu.

Kuori ja pilko avokado kuutioiksi. Yhdistä avokado kastikkeeseen.

Keitä spagetti napakaksi suolalla maustetussa vedessä.

Raasta odotellessasi juusto ja murskaa suolapähkinät kevyesti.

Valuta kypsä pasta, mutta ota osa keitinvedestä talteen.

Yhdistä spagetti ja avokado kastikkeineen, lisää myös puolisen desiä keitinlientä tuomaan mehevyyttä.
Pyörittele hyvin, jotta saat kaikki kastikkeen ihanat maut mukaan.

Annostele pasta lautasille tai tarjoilulautaselle. Silppua päälle runsaasti tuoretta korianteria ja rouhaise muutama pyöräytys suolaa.
Ripottele päälle myös juustoraastetta ja rouhittuja suolapähkinöitä. Korista halutessasi myös limen kuoriraasteella.

Nauti heti.

NAM!


Ja ai niin! ZenGrow on viritetty! Valoa ja vehreyttä pimeään! :)


2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä ohjeesta! Oli pakko kokeilla ja hyvää oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuinka kiva, että tykkäsit. :) Itsellänikin on vielä parmesaania jääkaapissa ja taidan tehdä kohta toisinnon. Pitää vain käyttää vieläkin pehmeämpiä avokadoja

      Poista