sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Parsa-sitruunapasta

Kevättä uhkuva puutarha kaipaa kaverikseen kevättä uhkuvaa ruokaa. :)

Tässä minun versioni trendikkäästä sitruunapastasta. Mukana menossa huomattavasti enemmän vihreää, sekä tietysti parsaa. :)


Parsa-sitruunapasta (2:lle)

n. 4 dl täysjyväpastaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 2 rkl voita tai margariinia
2-3 kpl parsaa
1 sitruunan kuori raastetuna
n. 1/2 sitruunan mehu
reilu 1 dl ruokakermaa
kourallinen tuoretta basilikaa
pari isoa kourallista vuonankaalia
suolaa
pippuria

gouda- tai parmesanraastetta


Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori talteen. Kuori parsojen tyveä n. 5-10 cm pätkältä ja keitä tai höyrytä ne napakaksi.

Laita pasta kiehumaan.

Pilko sipuli ja murskaa valkosipuli. Sulata voi / margariini pannulla, lisää sipuli, valkosipuli, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu, ja kuullota hetki.

Lisää myös ruokakerma, suola ja pippuri. Maistele maut kohdalleen.

Valuta kypsä pasta. Yhdistä keskenään kerma-sitruunakastike, pasta, vuonankaalit ja tuore basilika. Pilko vielä parsat joukkoon.

Ripottele annoksen päälle reilusti juustoraastetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti