torstai 9. heinäkuuta 2015

Eksoottinen mustikkakakku á la Sandro

Joko pakastimesi on tyhjä viime vuoden mustikoista? Kohta alkaa täydennyskierros!

Jos vielä löytyy pussukkaa, niin ehdotan pyöräyttämään sadepäivän iloksi esimerkiksi tämän eksoottisen mustikkakakun!


Tämä Sandron mustikkakakku esiteltiin Glorian Ruoka & Viini -lehdessä (5/2015).
Tein hieman omia muokkauksia lähinnä täytteeseen... Ja lisäsin hiukan mustikoiden määrää.

Mitä ihania Karibian makuja yhdistyykään mustikkaan; kookosta, banaania, minttua...
Ensi kerralla kokeilen kuorruttaa kakun originaali-reseptin mukaisesti tuorejuusto-voi-tomusokeri-mustikkahillo-seoksella. Vaikka minttu oli kyllä ihanan raikas lisä... Ehkä silppuan sitä sitten vielä reilusti kaiken päälle. :)


Eksoottinen mustikkakakku (pieni vuoka, 17 cm, 4 hlö. Jos käytät "normivuokaa", tuplaa määrät)

75 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1,25 dl sokeria
1 muna
1,25 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1/4 rkl kanelia
1/4 rkl inkivääriä
1 tl vaniljasokeria
1/4 dl rypsiöljyä
1 dl kookoshiutaleita
1 pieni banaani
1,5 dl (pakaste)mustikoita

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
iso kourallinen tuoretta, vahvaa minttua
kourallinen mustikoita tai n. 0,5 dl mustikkahilloa


Voitele ja jauhota pieni irtopohjavuoka.

Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen margariini vvaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna ja jatkaa vaahdottamista.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita.

Lisää öljy ja kookoshiutaleet.

Muusaa banaani ja lisää sekin taikinaan. Sekoita.

Kääntele (sulaneet) mustikat taikinan joukkoon.


Voit jättää "mustikkarantuja" niin kakusta tulee hauskan näköinen.

Paista kakkua 200 asteessa n. 30 minuuttia.


Kakku on valmis, kun sen keskelle tökättyyn puutikkuun ei jää taikinaa.

Anna kakun jäähtyä hyvin.

Uunista tullut

Vaahdota vaniljakastike, hienonna minttu.

Levitä mustikat tai mustikkahillo kakun päälle. Kasaa reilusti vaniljavaahtoa kakun päälle. Voit myös ripotella mustikat kerman päälle, jos käytät tuoreita mustikoita. Pakastemustikat tahraavat rumasti.

Koristele annos tuoreella mintunlehdellä.


2 kommenttia:

  1. Millainen se alkuperäisen kuorrutuksen resepti oli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Alkuperäisessä reseptissä oli tuorejuustotäyte: 100 g maustamatonta tuorejuustoa, 75 g voita, 3 dl tomusokeria ja 3/4 dl mustikkahilloa. Kaikki vain yhteen ja pursotinpussin kautta jäähtyneen kakun päälle. (Kannattaa myös jäähdyttää täytettä pursotinpussissa jääkaapissa n. 1/2 h ennen kuorrutusta.)

      Poista