Voi vitsit, nyt tuli hyvää salaattia!
Ihan meitsin makuun: rapeaa varhaiskaalia, aasialaisia makuja, seesamia, raikkautta...
Korealainen varhaiskaalisalaatti valmistuu supernopeasti ja helposti. Salaatti sopi täydellisesti grillatun kanan ja inkivääri-valkosipuli-raparperichutneyn kanssa. Lainasin ja muokkasin reseptiä täältä.
Ja kaveriksi sopi erittäin hyvin myös suosikki rosesamppanjani, jonka korkkasimme pienen uuden perheenjäsenemme kunniaksi. :)
Kaaliaika vasta alkaa, joten tätä herkkua tullaan harrastamaan meillä pitkälle syksyyn. :)
Korealainen varhaiskaalisalaatti (4:lle)
1/2 varhaiskaali
1 iso kesäsipuli
2 kevätsipulin vartta
1 tl palmusokeria
1 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl riisiviinietikkaa
loraus sitruunan mehua
1/2 rkl kalakastiketta
1 rkl makeahkoa chilikastiketta
2 rkl mustia seesaminsiemeniä
1-2 tl seesamiöljyä
Suikaloi kaali ja sipuli ohuiksi suikaleiksi. Pilko kevätsipulin varret.
Yhdistä kaali, sipuli ja kevätsipulin varret. Lisää sokeri ja suola. Pyörittele hyvin ympäri.
Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita salaatin joukkoon. Anna oleentua pari tuntia kylmässä. Tai vaikka seuraavaan päivään.
Meillä oli jo muu ruoka valmiina, joten popsimme puolet salaatista saman tien ja puolet seuraavana päivänä. Molemmin tavoin toimi. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti