Ja voi vitsit miten helpolla pääsee, jos sattuu hyvän sieniapajan tuntemaan. Olemme olleet uuden perheenjäsenemme kanssa kotona puolisentoista viikkoa minä aikana olemme saaneet ihanan paljon vieraita kylään. En vain osaa olla tarjoamatta mitään, joten helpot, nopeat ja herkulliset ruoat ovat olleet tosi rock.
Tämän kantarellipiiraan sain uuniin 15 minuutissa ja kaikki aineet löytyivät jääkaapista.
Piirakka tuntui maistuvan niin vieraille kuin isäntäväellekin. Tämä menee repertuariin hienostelemattomuudestaan huolimatta. :)
Piirakka sopii erinomaisesti illanistujaisiin, buffet-pöydän tarjoiluihin (helppo ja nopea tehdä hyvissä ajoin etukäteen), brunssille, iltateelle tai vaikka piknikille.
Superhelppo ja herkullinen kantarellipiirakka (26 cm vuoka)
3,5 dl vehnäjauhoja
Voitele ja jauhota 26 cm piirakkavuoka.
Sekoita keskenään vehnäjauho, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää margariini paloina ja sekoita murumaiseksi. Lisää vesi nopeasti ja sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 12 minuuttia 200-asteisessa uunissa alatasolla.
Tee sillävälin täyte. Pilko sipuli ja isoimmat kantarellit, murskaa valkosipulit. Lämmitä tilkka öljyä pannulla ja paista sipulia, valkosipulia ja sieniä, kunnes neste on poistunut.
Lisää pannulle mausteet.
Levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle sienitäyte. Silppua kevätsipulin varret ja lisää ne täytteen päälle.
Sekoita keskenään ruokakerma ja munat sekä puolet juustoraasteesta. Levitä kermaseos tasaisesti piirakan päälle. Ripottele vielä loput juustoraasteesta piirakan päälle.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia, kunnes piirakka on saanut kauniisti väriä.
Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Piirakka tuntui maistuvan niin vieraille kuin isäntäväellekin. Tämä menee repertuariin hienostelemattomuudestaan huolimatta. :)
Piirakka sopii erinomaisesti illanistujaisiin, buffet-pöydän tarjoiluihin (helppo ja nopea tehdä hyvissä ajoin etukäteen), brunssille, iltateelle tai vaikka piknikille.
Superhelppo ja herkullinen kantarellipiirakka (26 cm vuoka)
3,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g margariinia
1/2 dl kylmää vettä
1-1,5 l kantarelleja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 valkosipulinkynttä
1 kevätsipulin varsi
loraus öljyä
suolaa
pippuria
1/2 tl muskottipähkinää
1/2 rkl rosmariinia
1/2 tl muskottipähkinää
1/2 rkl rosmariinia
2 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
1,5 dl juustoraastetta (esim. oltermanni käy hyvin)
Voitele ja jauhota 26 cm piirakkavuoka.
Sekoita keskenään vehnäjauho, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää margariini paloina ja sekoita murumaiseksi. Lisää vesi nopeasti ja sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 12 minuuttia 200-asteisessa uunissa alatasolla.
Tee sillävälin täyte. Pilko sipuli ja isoimmat kantarellit, murskaa valkosipulit. Lämmitä tilkka öljyä pannulla ja paista sipulia, valkosipulia ja sieniä, kunnes neste on poistunut.
Lisää pannulle mausteet.
Levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle sienitäyte. Silppua kevätsipulin varret ja lisää ne täytteen päälle.
Sekoita keskenään ruokakerma ja munat sekä puolet juustoraasteesta. Levitä kermaseos tasaisesti piirakan päälle. Ripottele vielä loput juustoraasteesta piirakan päälle.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia, kunnes piirakka on saanut kauniisti väriä.
Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti