sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Kikhernemarengit turkinpipurilla tai ilman

Vitsi miten loistava idea käyttää kaupan valmiiksi keitettyhen kikherneiden suolaliemi hyödyksi - marenkina!

Juu-u, hyvin toimii! Eikä maistu herneeltä lainkaan. :D


Ruokahävikkiä ei meidän perheessämme tunneta, vaan kaikki syödään aina kokonaan. Juustonkannikat käytetään gratiiniin tai pizzan päälle, kuivat leivät pantzanellaan tai pullavanukkaaseen, riisin jämät seuraavan päivän ateriaan ym. Emmekä me siis pihistele tahallamme, vaan tämmöinen vaan nyt on järkevää. :)

Ehkä kuitenkin pieni Martha Stewart sisälläni iloitsi, kun jopa kikherneiden liemestä voi tehdä näin suussasulavaa herkkua! :D


Tämä on siis testierä kikhernemarengeista. Toisen osan marengista maustoin rouhituilla hedelmä-turkinpippureilla ja toisen puoliskan jätin naturelliksi. Turkinpippuri voitti minun kirjoissani. :) Seuraavaksi testaan joulumaustettuja marenkeja sekä ehkä mustikoilla väritettyjä...

Valitettavasti ulkonäkö on marengeissani ERITTÄIN pelkistetty ja ehkä jopa melko ronski. Aloittaessani pursottelua alkoi leikkimatolta kuulumaan jo sen verran vaativaa ähinää, että katsoin parhaaksi toimia hyvin nopeasti. :D

Tämän jutun myötä: Hyvää isänpäivää kaikille isille! Erityisesti omalle rakkaalle iskälle, sekä miehelleni, joka on aloittanut uransa isänä esimerkillisesti. :)

Kikhernemarengit turkinpippurilla tai ilman (+ 100 kpl pieniä)

1,5 dl säilykekikherneiden nestettä (n. 1 pahvitölkin sisältö)
1,5 dl sokeria
1 tl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
(n. 15-20 kpl (hedelmä)turkinpippureita)


Kaada kikherneiden neste kulhoon. Vatkaa kunnolla vaahdoksi (n. 5 minuuttia).


Lisää sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri ja jatka vatkaamista toiset 5 minuuttia kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.


(Murskaa turkinpippurit ja kääntele karkkimurska vaahdon joukkoon.)


Nostele vaahtoa pursotuspussiin ja pursottele menemään. :) Tee vaikka pieniä kiekkoja pelti täyteen. Marengit eivät tarvitse "paisumisvaraa". Jos osaat, kikkaile ja tee vaikka sydämiä, ässiä tai jotain muuta hienoa. :)

Kuivata marenkeja 100-asteisessa uunissa n. 2 tuntia. Voit nostaa uuniin kaikki pellit kerralla, jos sinulla on kiertoilmatoiminto.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti