Rakastan simppeleitä jälkkäreitä. Etenkin jos ne voi tarjota vaniljakastikkeen kanssa. :)
Tämä päärynä-mantelipaistos on todellinen makupommi täynnä mantelin aromeita ja reilusti päärynää.
Crumble päällä on tehty myslistä. What's not to love?
Paistoksen perusohjeen lainasin aiemmin julkaisemastani raparpericrumblesta. Samasta paikasta löydät myös vaniljakastikkeen ohjeen.
Päärynä-mantelipaistos
3-4 rkl Amarettoa tai 10 tippaa manteliesanssia
Taikina:
3,2 dl vehnäjauhoja
2,5 dl mysliä
1 dl sokeria
125 g margariinia tai voita sulana
Taikina:
3,2 dl vehnäjauhoja
2,5 dl mysliä
1 dl sokeria
125 g margariinia tai voita sulana
1 tl inkivääriä
ripaus kardemummaa
ripaus kardemummaa
(mantelilastuja)
Sokerikastike:
1 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
2,5 dl kylmää vettä
2 tl vaniljasokeria
Voitele uunivuoka.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, mysli, sokeri ja mausteet. Lisää sula voi ja sekoita murumaiseksi seokseksi.
Sokerikastike:
1 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
2,5 dl kylmää vettä
2 tl vaniljasokeria
Voitele uunivuoka.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, mysli, sokeri ja mausteet. Lisää sula voi ja sekoita murumaiseksi seokseksi.
Pilko päärynät isohkoiksi paloiksi. Sekoita joukkoon Amaretto / manteliesanssi.
Painele puolet taikinasta uunivuoan pohjalle. Levitä päärynät pohjan päälle.
Painele puolet taikinasta uunivuoan pohjalle. Levitä päärynät pohjan päälle.
Puristele toinen puoliska taikinasta päärynöiden päälle. (Ripottele päälle mantelilastuja.)
Paista 180-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia kunnes crumble saa kivasti väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti