lauantai 28. marraskuuta 2015

Kahden juuston kurpitsapizza

Voilá! Aivan ihanaa, suussasulavaa syksyistä pizzaa, olkaa hyvä.

Päärynän makeus sopii mahtavasti yhteen voimakkaiden juustojen kanssa, ja kurpitsa tuo oman ihanan lisänsä.


Kahden juuston kurpitsapizza

pizzataikina (vehnäjauho, vesi, suola, hiiva)

n. 1,5 dl kuutioitua kurpitsaa
loraus öljyä
1/2 päärynä
n. 30 g vuohenjuustoa
n. 30 g sinihomejuustoa
tomaattikastiketta (tomaattimurska, tomaattipyre, sipuli, valkosipuli, oregano, basilika, suola, pippuri)
suolaa
pippuria
tuoretta basilikaa


Tee taikina hyvissä ajoin - mielellään jo edellisenä iltana (kts. ohje).

Tee tomaattikastike (kts. ohje).
Kuullota kurpitsakuutioita pannulla öljyssä n. 7 minuutin ajan kunnes ne pehmenevät.

Laita uuni & pizzakivi kuumenemaan niin kuumaksi kun saat.

Levitä taikina leivinpaperille. Meikäläisen pizzassa ei muodolla ole niin väliä. Myös taikina saa olla epätasainen, jolloin sinne jää ihania ilmataskuja ja paksuja taikinapalloja. :)

Levitä pizzapohjalle ohuehkosti tomaattikastiketta. Ripottele kurpitsat. Viipaloi päärynät ja asettele ne pohjalle. Revi myös vuohenjuusto ja sinihomejuusto pizzan päälle.

Paista pizzakiven päällä kuuman uunin ylätasolla n. 7 minuuttia. Vahdi, ettei kärähdä. :)

Rouhi kypsän pizzan päälle pippuria ja suolaa, ja revi reilusti tuoreita basilikanlehtiä.

Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti