Päärynän makeus sopii mahtavasti yhteen voimakkaiden juustojen kanssa, ja kurpitsa tuo oman ihanan lisänsä.
Kahden juuston kurpitsapizza
pizzataikina (vehnäjauho, vesi, suola, hiiva)
n. 1,5 dl kuutioitua kurpitsaa
loraus öljyä
1/2 päärynä
n. 30 g vuohenjuustoa
n. 30 g sinihomejuustoa
tomaattikastiketta (tomaattimurska, tomaattipyre, sipuli, valkosipuli, oregano, basilika, suola, pippuri)
suolaa
pippuria
tuoretta basilikaa
Tee taikina hyvissä ajoin - mielellään jo edellisenä iltana (kts. ohje).
Tee tomaattikastike (kts. ohje).
Kuullota kurpitsakuutioita pannulla öljyssä n. 7 minuutin ajan kunnes ne pehmenevät.
Laita uuni & pizzakivi kuumenemaan niin kuumaksi kun saat.
Levitä taikina leivinpaperille. Meikäläisen pizzassa ei muodolla ole niin väliä. Myös taikina saa olla epätasainen, jolloin sinne jää ihania ilmataskuja ja paksuja taikinapalloja. :)
Levitä pizzapohjalle ohuehkosti tomaattikastiketta. Ripottele kurpitsat. Viipaloi päärynät ja asettele ne pohjalle. Revi myös vuohenjuusto ja sinihomejuusto pizzan päälle.
Paista pizzakiven päällä kuuman uunin ylätasolla n. 7 minuuttia. Vahdi, ettei kärähdä. :)
Rouhi kypsän pizzan päälle pippuria ja suolaa, ja revi reilusti tuoreita basilikanlehtiä.
Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti