sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Makea amerikkalainen mustikkapiirakka

Rakastan leipoa piirakoita. Etenkin mustikkapiirakoita. :)


Ja kyllä kesän ensimmäinen mustikkapiirakka on aina se paras. Etenkin hyvässä seurassa naurun säestämänä nautittuna. :)

Vaikka helteistä onkin saatu nautittia, on tämänkertainen piirakka pyöräytetty pakastimen varastoista. Mutta ihan ehta mustikkakausi väijyy jo nurkan takana, joten ota jo resepti talteen! 


Mustikat ovat lempparimarjojani, ja syön niitä päivittän rahkan tai jugurtin seassa. Mustikka on mielestäni huippua ihan kaikessa, esimerkiksi pullan täytteenä.

Joka vuosi poimin mustikoita selkä huutaen, koska pelkään että seuraavana kesänä sato on heikko, tai jostain syystä en metsään pääse. Oijoi, odotan tätä kautta jo sormet syyhyten! :D


Tämä piirakka oli tosi mehevää. Ja makeaa. Olen muokannut reseptin jenkkireseptistä (ja luonnollisesti jo pienentänyt reilusti sokerin määrää), joten makeusaste ei sinänsä yllätä. 

Hyvää oli. Teen uudestaan. :)

Makea amerikkalainen mustikkapiirakka

Taikina:
1,25 dl sulaa margariinia
vajaa 2 dl sokeria
3,75 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl piimää
0,5 dl sokeria
1 muna
1 sitruunan raastettu kuori

0,5 l mustikoita
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua
(1 rkl maissitärkkelystä, jos käytät vetisiä pakastemustikoita)


Tee ensin taikina. Sulata margariini ja sekoita se sokerin kanssa. Lisää jauhot ja suola.

Ota n. 1,5 dl taikinasta sivuun odottamaan.

Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Levitä taikina vuoan pohjalle ja kevyesti reunoille.

Tee täyte. Sekoita keskenään tasaiseksi massaksi tuorejuusto, piimä ja sokeri.
Lisää muna ja sitruunan raastettu kuori.

Lisää mustikoiden joukkoon sokeri ja sitruunamehu. Sekoita.

Levitä mustikat pohjan päälle. Kaada päälle myös täyte.

Ota esiin taikina, jonka nostit sivuun. Revi siitä pieniä murusia ja ripottele piirakan päälle.

Paista 180-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti