torstai 23. kesäkuuta 2016

Omena-vaniljapiirakka

O-ou! On juhannus! Ihanaa!

Oletko just kohta kiiruhtamassa ulos ovesta? Onko auto jo puoliksi pakattu?
Vai saitko kenties ex-tempore vieraita tai kutsun kyläilemään?

Pikainen ja superherkullinen piirakka pelastaa! Tämän saa myös tehtyä lähes mistä tahansa kotoa löytyvistä hedelmistä, marjoista tai vaikka hillosta.


Tarkkasilmäiset voivat huomata, että resepti on itse asiassa sama kuin taannoisessa raparperipiirakassa. Ja syystä! Se oli vain niin älyttömän hyvää! :D


Nämä raikkaan makeat, keveät ja samettiset, flanmaiset piirakat ovat minun makuuni. Tämä piirakka kainalossa on hyvä jatkaa mökille juhannuksenviettoon. :)


Omena-vaniljapiirakka


n. 1/2 l pilkottuja omenoita
2 rkl sokeria
(n. 0,8 dl vettä)

4 munanvalkuaista
4 munankeltuaista
1,8 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljauutetta
120 g sulaa margariinia tai voita
1,8 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa


Kaada kattilaan pilkotut omenat ja sokeri. Jos käytät pakastettuja omenoita, ei sinun välttämättä tarvitse lisätä vettä. Anna kiehua viisi - kymmenen minuuttia, kunnes omenat pehmenevät. Nosta sivuun jäähtymään.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vatkaa toisessa astiassa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitruunamehu ja vaniljauute. Lisää myös sula margariini hyvin sekoittaen.

Lisää vehnäjauhot. Ja viimeiseksi lisää maito kahdessa erässä. Taikina on tässä vaiheessa todella juoksevaa, älä ihmettele.

Kääntele mukaan valkuaisvaahto.

Voitele pyöreä uuni- tai kakkuvuoka. Lusikoi pohjalle 2/3 omenapaloista.

Kaada päälle taikina.

Nostele varovasti loput omenanpalaset taikinan päälle. Käytä pieniä paloja, koska niiden tulee pysyä taikinan valkuaisvaahtokuplien päällä. Ei siis liian painavia klönttejä. :)

Paista kakkua 170-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti