keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Paahdettu kukkakaali ja seesamikastike

Kesällä tulee tosi usein tehtyä lisukkeeksi aina vain uusia perunoita. Ja why not, nehän ovat ihania!

Mutta jos kuitenkin haluat jotain muuta, kokeile tätä ihanaa kukkakaalia seesamikastikkeessa.


Resepti löytyi Glorian ruoka & viini -lehdestä, ja se on Tomi Björkin käsialaa. Ei voi mennä pieleen. :)
Muokkasin toki hieman. Vähensin öljyn määrää radikaalisti, ja vähän justeerasin muitakin mittasuhteita.


Paahdettu kukkakaali on mielestäni herkku vertaansa vailla. Perinteisen simppeliin uunipaahtoon ja suolamaustamiseen verrattuna tämä seesamikukkakaali on kovin advanced, mutta supernopeasti kastike tuli kyllä tehtyä. Ja kaapista löytyi kaikki aineet (okei, mun kaapit taitaa kyllä olla aika hyvin varusteltu...).

Ja voi että maistui hyvältä sisäfileen ja salaatin kanssa juhannuksena!


Ja jälkkäriksi nautittiin tietysti vaniljaista omenapiirakkaa ja kuohujuomaa. :)


Ja hei! Kastike sopii tosi hyvin myös kanalle, ribseille ja ihan perinteisenkin salaatin kastikkeeksi. Ja miksei niiden uusien perunoidenkin kanssa. 

Ei kun satsia pyöräyttelemään!


Paahdettu kukkakaali ja seesamikastike

1 kukkakaali
1 sipuli

1 rkl korianterinsiemeniä
1 rkl seesaminsiemeniä
1/2 dl maustamatonta jugurttia (minulla itsetehtyä)
3 rkl mirinkastiketta
3 rkl vaaleaa balsamicoa
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl soijakastiketta

oreganoa
ruohosipulia


Paahda korianterinsiemeniä kuivalla pannulla pari minuuttia. Lisää seesaminsiemenet ja jatka paahtamista 3-4 minuuttia, kunnes siemenet hieman saavat väriä.

Kumoa ne huhmareeseen ja jauha.

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Parhaan emulsion saat tehosekoittimella, mutta semmoisen puutteessa käytin itse ihan haarukkaa. :)

Kastike säilyy hyvin jääkaapissa tiiviissä astiassa.

Kun on aika tarjoilun, pilko kukkakaali pienehköiksi nupuiksi ja viipaloi sipuli renkaiksi.

Lämmitä loraus öljyä pannulla ja paahda kukkakaaleja ja sipuleita kymmenisen minuuttia kunnes ne pehmenevät. Nosta jäähtymään.

Sekoita joukkoon kastike. Älä kaada kaikkea kerralla, vaan lisää kastiketta hissukseen, ettei tule liian voimakkaan makuinen setti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti