perjantai 18. tammikuuta 2013

Inkiväärisen hedelmäinen suklaahoukutus

Pehmeää banaania, aromaattista inkivääriä, pirtsakkaa sitruunaa. Ja nämä kaikki suloisen suklaan syleilyssä. :)



Tämän vanukasmaisen houkutuksen kanssa on harrastettu mielenkiintoisia kokeita.

Olen tehnyt tätä nyt kahdesti; ensimmäisellä kerralla ilman sitruunankuoriraastetta ja toisella kerralla sen kera.
Ensimmäisellä kerralla en myöskään seisottanut vanukkaita yön yli, ainoastaan muutaman tunnin. Ensimmäisellä kerralla en laittanut vanukkaita muovin alle odottamaan, toisella kerralla laitoin.

Tulokset: 
Ensimmäisellä kerralla vanukas pysyi ihanan kuohkeana ja täyteläisenä vanukkaana.
Toisella kerralla söimme suklaakeittoa.
Jostain kumman syystä hyvin hyytynyt ja hyvältä vaikuttava vanukas muuttui yön aikana nesteeksi. Luulen, että syynä oli sitruunankuoriraaste...


Eli jos haluatte pelata varman päälle toimikaa näin:
  • Jos tarve säilyttää yön yli -> jätä pois sitruuna, älä laita vanukasta muovin alle
  • Jos tarjoat pian -> voit laittaa sitruunan messiin

Joka tapauksessa resepti on loistavan helppo ja maukas. Ja hyvä keino päästä eroon elähtäneistä banaaneista.


Inkiväärinen banaani-suklaahoukutus (4 annosta)

5 dl maitoa
3 rkl maissitärkkelysjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
1/2 - 1 tl inkivääriä
(1/2 sitruunan kuori)
pari pientä banskua

(Pese ja raasta sitruuna.)

Sekoita maito, maissitärkkelysjauhot ja kaakaojauhe kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan varovasti sekoittaen ja anna kiehua hiljaa n. 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä.

Lisää sokerit ja inkivääri sekä pilkottu banaani.

Annostele esim. laseihin. Ripottele pinnalle sokeria, jottei vanukkaan pinnalle muodostu kalvoa.
Jäähdytä hyvin.

Koristele banaaniviipaleilla ja sitruunamelissalla. Tai vaikka pähkinärouheella.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti