sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Lampaan ulkofile ja lohkoperunat

Ihanainen lammas - sinä tummalihainen määkivä fluffupallo.
Tervetuloa lautaselleni. :)


Nyt kun hiihtokausi on parhaimmillaan (!), alkavat ajatukset hiljalleen suuntaamaan pidemmälle kohti keväisen aurinkoisia, iloisesti kimaltavia hankia. Sen verran kirkkaasti tänäänkin aurinko lämmitti.

Ja ulkoilmarikkaan päivän jälkeen on tietysti parasta syödä hyvin. Tämän romanttisen gourmet-aterian nautimme itseasiassa viime viikonloppuna  hiihtelyn jälkeen.


Pöydästä löytyi vielä viime keväänä istutettuja tuoreita yrttejä - muutama sinnikäs oksa on yhä voimissaan. :) Ja kohtahan on jälleen kylvöaika (ainakin rai-ruohon).


Lampaan ulkofile ja lohkoperunat

500 g lampaan ulkofilettä
2 tl kuivattua minttua
3 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria

n. 400 g perunoita

Marinoi lammas mintulla, murskatulla valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Lyö lampaat ja mausteet pussiin, sekoita ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Ota lammas ulos jääkaapista tuntia - paria ennen paistelua.

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Paista fileen pinnat kiinni kuumalla pannulla.


Nosta liha uunivuokaan ja laita uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes sisälämpö on 57 C.

Nosta liha pois uunista, kääräise folioon ja anna vetäytyä hetki.

Tee samalla perunat. Lohko perunat pieniksi veneiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja persilladella.
Paista lohkot rypsiöljyssä kuumalla pannulla noin 10 - 15 minuuttia. Pidä kansi päällä ja heiluttele usein. Perunat saavat mielestäni tummua ihanan rapsakoiksi.

Tarjoa lammas esim. valkosipulihyytelön tai minttuhyytelön kanssa. Ripottele pinnalle vielä tuoretta oreganoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti