sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Tonnikalapihvit

Sunnuntain kunniaksi vinkkaan ensi viikkoa helpottamaan supernopean ja -herkullisen arkiruoan. Tästä tuli meille uusi vakkari. Olimme molemmat aivan ÄIMISTYNEITÄ siitä, että tonnikalapihvit voivat olla näin hyviä. :)

Pähkäilin eräänä päivänä viime viikolla ihan tosissaan, että mitä ihmettä sitä ruoaksi laittaisi ja mitä kaapista löytyisi... Taas pitkän työpäivän jälkeen ei todella jaksanut alkaa väkertämään, vaan ruoan piti tulla pöytään nopeasti ja vaivattomasti.

Muistin kaapin perällä pitkään seisseen tonnikalapurkin. Ja ei kun jalostamaan!

Tonnikalapihvit valmistuivat 15 minuutissa! Puoli tuntia siitä, kun kotiovi kolahti, oli ruoka pöydässä (ja valokuvat otettu :)).

Tällä kertaa tonnikalapihvit popsittiin spaghetin kera. Itse olisin laittanut ohrattoa, mutta en ollut lisuketiimissä. Ei siis sananvaltaa. Tonnikalapihvien kanssa sopisi ihanasti esim. joku kermaviili- tai jugurttipohjainen kastike. Tällä kertaa sitä ei jaksettu tehdä.


Raikkaat tonnikalapihvit (1-2:lle nälän asteesta riippuen)

1 prk tonnikalapaloja vedessä
1/4 - 1/2 dl korppujauhoja
n. 1/2 dl vettä tai tonnikalalientä korppujauhojen turvottamiseen
1 muna
1 pieni sipuli
1 rkl dijon-sinappia
1 tl sitruunapippuria
suolaa
mustapippuria
kuivattua tai tuoretta oreganoa ja timjamia

Turvota korppujauhoja muutama minuutti. Pilko sipuli oikein pieneksi silpuksi.

Sekoita kaikki pihvin ainekset keskenään.

Taputtele pihveiksi (jauhotetuin käsin, jos ei muuten onnistu) ja paista 200 C uunissa noin 15 minuuttia. Ennen uuniinlaittoa ripottelin vielä pihvien päälle aavistuksen korppujauhoja.

Pihvit ovat valmiit, kun ne ovat saaneet väriä ja tuntuvat kimmoisilta.

Tarjoa esim. pastan, ohraton tai perunamuusin kera. Lisukkeeksi vielä dijon-sinappia ja kapriksia sekä tuoreita yrttejä.

Nuutinpäivä, ja joulukukat vaihtuvat keväisiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti