Tämä ihanainen annos kuuluu jälleen kategoriaan "nopeaa arkiruokaa".
Vaikka maksalaatikossa ja pakaste-pinaattikeitossa on puolensa, ei eineksillä saa mitenkään aikaiseksi ruoanlaiton tunnelmaa ja sitä kautta saavutettavaa hyvää mieltä. :)
Tunnelmoin tulevaa Pekingin matkaa virittäytymällä kohti oikeita makumaailmoja. Sukelsin jääkaappimme valtaisaan purkki- ja purnukka-arkistoon ja löysin hoisin-kastikkeen juuri siitä, missä tiesin sen olevan (Miten niin muka kaaos, kaikkihan on järjestyksessä!).
Tämän ihanaisen kanaruoan ydin on hoisin-kastike, kaikki muu on muokattavissa. Korvaa bambunversot purjolla ja paprika kesäkurpitsalla. Tai ihan mitä kaapista sattuu löytymään.
Kanaa hoisin-kastikkeessa (2:lle)
350 g maustamattomia kanasuikaleita
1/2 dl - 1 dl bambunversoja (esim. Vitasia bamboo shoots, joita saa Lidlistä)
1/2 isosta paprikasta
1 sipuli
1,5 dl vettä
1 tl kanafondia
1 rkl soijakastiketta
1 rkl hoisin-kastiketta
reilu ripaus valkopippuria
1 tl hot-saucea / tabascoa
1 rkl perunajauhoja + 0,25 dl vettä
jasminriisiä
Pilko sipuli ja paprika. Pieni bambunversoja hieman, mutta jätä melko isoiksi paloiksi.
Kuumenna loraus öljyä pannulla ja lisää sipuli. Kuullota pari minuuttia ja lisää kanat. Kanan ollessa puolikypsää, lisää paprika ja bambunversot.
Sekoita vesi, kanafondi ja soijakastike keskenään.
Kun kanat ovat kypsyneet, kaada fondi-soija-seos pannulle. Lisää myös hoisin-kastike, hot-sauce ja mausteet. Anna porista hetkonen.
Sekoita perunajauhot veteen. Suurusta kastike hitaasti suurustetta norottaen.
Tällä määrällä perunajauhoja kastikkeesta tulee melko kiisselimäistä ja paksua - kuten Kiinassa. Jos tykkäät juoksevammasta kastikkeesta, puolita perunajauhon määrä.
Vieläkin hän jaksaa! |
Ja taitaa olla uusi nuppu taas tulossa! :) Et pääse joulukukista eroon millään!!!
VastaaPoistaHoisin-kana kuulostaa ihanan herkulliselta ja nopealta. Aloin heti miettiä, mitä omista valtaisista purkkivalikoimista ("omena ei kauas putoa puusta"!) mahtaakaan löytyä... voisiko siellä olla hoisin-kastiketta??? Ei muuta kuin tutkimaan!
Sun purkkiarmeijaan ei voi edes verrata... Epäilen siellä olevan kolmea eri laatua hoisin-kastiketta.
PoistaHoisin-kana oli todella hyvää! Koska Lidl petti eikä oma kaapista löytämäni bambupurkki ollut järin tuore, laitoin kanan sekaan tuoreita herkkusieniä. Hyvin sopi kiinalaiseen tunnelmaan :) Ja hoisin-kastike on ihan huippuhyvää!
VastaaPoista