sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Eksoottinen ja raikas hernekeitto

Hauskaa laskiaissunnuntaita!
Veikkaan, että aika monella liedellä höyryää tänään hernekeitto ja uunissa tuoksuvat pullat.


Hernekeiton ei tarvitse tulla tölkistä, eikä ainoa vaihtoehto ole vuorokauden liottelu ja keittely.
Hernekeitto voi myös olla superraikas, kirkkaan vihreä ja vaikka kylmänä tarjottava.


Tässä eksoottisessa hernarissa (tätä sanaa ei kyllä oikeastaan voi käyttää kuin tölkkihernarista...) on aivan upeita makuja; sitruunaruohoa, limeä, inkivääriä ja kookosta.

Keitto valmistuu nopeasti ja sen voi tehdä kuumennusta vailla valmiiksi etukäteen. Tarjosin keiton kuumana, mutta se maistuu yhtä hyvältä kylmänäkin.

Keitto on niin raikas ja kevyt, että pullillekin jää tilaa. :)


Eksoottinen hernekeitto (4:lle)

1l (n. 700 g) pakasteherneitä
1 tlk kookosmaitoa (ei kevyttä)
2-3 dl vettä
1/2 rkl kasvisfondia
3 rkl raastettua inkivääriä
2 tl sitruunaruohotahnaa
1 limen kuori
1 limen mehu
ripaus chilijauhetta
suolaa
pippuria
1/2 punttia tuoretta korianteria
pari kourallista paahdettuja kookoslastuja


Sulata herneet.

Pese lime hyvin ja raasta kuori. Kuori ja raasta inkivääri.

Yhdistä keskenään kaikki aineet paitsi vesi ja soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää vettä kunnes saat sopivan paksun keiton.

Lisää mausteita tarvittaessa.

Lämmitä keitto nopeasti kattilassa. Älä anna kiehua pitkään, ettei keitto muutu harmaaksi, vaan herneet säilyttävät ihanan vihreän värinsä.

Silppua annoksen päälle vielä reilusti tuoretta korianteria ja ripottele kookoslastuja.

Keiton voi tarjota myös kylmänä. Silloin kuumennuksen voi jättää kokonaan väliin. :)




1 kommentti:

  1. Aivan uskomattoman herkullinen hernekeitto ja kevään vihreä. Siksipä tänä vappuna alkukeitto on tämä!

    VastaaPoista