perjantai 19. helmikuuta 2016

Ihanat minttusuklaamuffinssit

Jee, perjantai ja aihetta juhlaan!

Ainahan sitä on. Vaikkapa nyt tuo räntäsade, joka on paljon kivempi kuin eilinen raemyräkkä, tai nätin sileästi kuivuneet lakanat (ja se, että jaksoi laittaa ne myös nätistä kaappiin).

Juhla, mikä ihana tekosyy. <3


Kevättalvenpäivää voit juhlistaa vaikka näillä ihanilla muffinsseilla. Kyllähän elämään tarvitsee välillä jotain söpöä. :)


Näiden makeanraikkaiden ja ah-niin-syntisten muffinssien reseptin lainasin Kinuskikissalta ja kuorrutteen ohjeen sain tuttavalta. 


Minttusuklaamuffinssit (12 kpl)

1 Pätkis-pussi (140 g)
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa

Kuorrute:
4 dl tomusokeria
130 g sulatettua tummaa suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
nokare voita



Rouhi pätkikset, mutta säästä 6 kpl ja halkaise ne puoliksi (saat sydämen jokaiseen muffinssiin).

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa.

Kääntele vielä pätkisrouhe taikinaan mukaan.


Vuoraa muffinssivuoka papereilla. Nostele jokaiseen vuokaan reilu lusikallinen taikinaa. Laita jokaiseen pätkiksen puolikas sydämeksi. Annostele lisää taikinaa päälle.


Paista muffinsseja 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Anna jäähtyä.


Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa (mielummin hauteessa niin ei kärähdä).

Tee kuorrute sekoittamalla kaikki aineet sekaisin. Jos kuorrutteeseen jää klimppejä (esim. kovettunutta suklaata), koeta poimia ne pois. Muuten ne tukkivat tursottimen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti