tiistai 9. helmikuuta 2016

Taivaallinen maapähkinä-tofuwokki

Tulin taas tehneeksi vahingossa ihan sairaan hyvää ruokaa. :D

Mikä omakehu!!
Mutta kun en osannut arvata tämän olevan näin hyvää! :D

Ja voi että, miten nopeasti tämä viikon paras ruoka valmistui jääkaapin jämäaineista. Todellinen uusi ykkössuosikkini on hän.


Tein muutama viikko sitten gado-gadoa, joka on siis aivan ihana indonesialainen salaatti, johon kuuluu ihana maapähkinäkastike. 

Kastikkeeseen tulee ensin paksu "maapähkinätahna", joka lantrataan maidolla sopivan juoksevaksi. Teen tahnaa yleensä tuplasatsin, sillä se säilyy jääkaapissa todella hyvin. Kylmässä siis odottelee taivaallinen kastikepohja, joka on helppo laimentaa juoksevaksi ja lisätä eksoottisiin ruokiin.

Näin tässäkin tapauksessa! Voit toki tehdä kastikkeen ihan myös tätä annosta varten, niin hyvää se on. :)


Maapähkinä-tofuwokki (2:lle)

1/2 dl maapähkinäkastikepohjaa
1/2 dl maitoa
n. 200 g kaalia
n. 1 dl vettä
1,5 levyä nuudeleita
250 g tofua
2 + 2 rkl soijaa
n. 1 rkl seesamiöljyä
reilusti tuoretta korianteria
suolaa


Pilko tofu noin 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi. Lorauta viipaleiden päälle 2 rkl soijaa, ja anna marinoitua ainakin puolisen tuntia.

Sekoita maapähkinäkastikepohja ja maito tasaiseksi. Lisää maito pienissä erissä, ettei vahingossa lipsahda liian löysäksi.

Pilko kaalit. Lisää ne pannulle yhdessä veden kanssa (n. 1 dl) ja hauduttele kypsäksi viitisen minuuttia.

Keitä nuudelit kypsiksi ja valuta ne. Valuta myös kaalit ja yhdistä nuudeleiden kanssa.

Lämmitä loraus öljyä pannulla. Paista tofuviipaleita muutama minuutti kummaltakin puolelta, että ne saavat kauniisti väriä ja paistopintaa. Mausta suolalla ja seesamiöljyllä.

Kaada maapähkinäkastike nuudeleiden ja kaalien joukkoon. Sekoita hyvin.

Koko annos niin, että nostele kaali-nuudelikeon päälle tofuviipaleita ja silppua reilusti tuoretta korianteria.

Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti