Oi että, kevättä on ilmassa ja rinnassa niin että oksat pois.
Kohta pitäisi varmaan jo kylvää yrttiä sun muuta, olen näissä aina jotenkin liian myöhässä! Hetki lipsahtaa ohi! :)
Nyt kun kasvukausi ei ihan vielä ole vauhdissa, kannan kotiin joka kauppareissulla puskan korianteria. Rakastan sitä, ja käytän sitä kaikkeen. Se kruunaa myös tämän ihanan täyteläisen porkkanakeiton.
Rakastan tätä samettista, värikästä ja täyteläisen makuista keittoa. Maapähkinävoi on keiton "the juttu", jota ei kannata jättää reseptistä pois. :)
Thaimaalainen porkkanakeitto (2:lle)
2 pienehköä sipulia
3 valkosipulinkynttä
4 tosi isoa porkkanaa
loraus öljyä
3-5 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
3 rkl maapähkinävoita
2 rkl chili-valkosipulitahnaa
1/2 ruukkua tuoretta korianteria
suolaa
pippuria
Pilko sipulit ja silppua valkosipulit. Kuori ja pilko porkkanat.
Lämmitä loraus öljyä pannulla ja kuullota sipuleita minuutti - pari. Lisää porkkanat, 3 dl vettä ja kasvisfondi. Anna porista n. 20 minuuttia kunnes porkkanat ovat kypsiä.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää maapähkinävoi, chili-valkosipulitahna ja kourallinen tuoretta korianteria. Soseuta samettiseksi. Lisää vettä sen verran, että saat sopivan paksuisen keiton.
Lisää suola ja pippuri ja maistele maut kohdalleen.
Revi valmiin keiton päälle vielä reilusti tuoretta korianteria.
Koko ajan tulee vastaan toinen toistaan ihanampia sosekeitonohjeita. Hyvin palvellut sauvasekoitin hajosi pari viikkoa sitten. On kyllä kiireesti hankittava uusi tilalle.
VastaaPoistaVoi ei, nyt äkkiä uutta sauvasekoitinta kehiin! :)
PoistaSe on kyllä ihan ehdoton keittiöväline ainakin meillä. Mies surauttelee sillä aamusmoothiet, minä muut ruoat ja vielä vauvan sapuskat.