torstai 25. helmikuuta 2016

Vaahterasiirappilohi, illallinen arkeen ja juhlaan

Tässä ruoka, joka on sekä SAIRAAN hyvää, että SAIRAAN vaivaton valmistaa.

Paremmin tietämätön ruokailijakin todennäköisesti erehtyy luulemaan, että edessä on hartaudella hitaasti valmistettu illallinen. :)

Aivan SAIRAAN helppo tapa siis tehdä arjesta juhlaa. :D


Olen tarjonnut vaahterasiirppilohta paahdettujen parsakaalien ja perunoiden kera (yllä), sekä osana isompaa illallista (alla), jolloin kaverina oli kvinoasalaattia, paahdettuja perunoita ja jouluista pataleipää.

Molemmat toimivat, mutta koska yksinkertaisuus on kauneutta, suosin parsakaalia ja perunoita. :)


Parasta koko annoksessa on kastike - vain viisi ainetta, kyllä! Ja maku on taivaallinen.

Kastike glaseeraantuu lohen päälle, mutta suurin osa siitä valuu kuitenkin vuoan pohjalle. Älä kursaile, vaan kaavi hyytynyt kastike talteen lohen tultua uunista ja levitä se annospalan päälle.

Eli nyt kaikki lohta ja lohkoja uuniin, ja sohvalle pötköttelemään ja odottamaan, että kuohuviini jäähtyy ja ruoka kuumuu. :)



Vaahterasiirappilohi (4:lle)

n. 700 g lohta

2,5 rkl vaahterasiirappia
1,5 rkl soijakastiketta
1 rkl maissitärkkelystä
1,5 rkl vettä
2 cm pätkä tuoretta inkivääriä (n. 2 rkl raasteena)

suolaa
pippuria


Nosta lohifileet uunivuokaan. Nypi ruodot pois.

Suolaa ja pippuroi lohi.


Kuori ja raasta inkivääri. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset hyvin, että maissitärkkelys kunnolla liukenee.


Levitä kastike lohen päälle ja kypsennä lohta 175-asteisessa uunissa koosta riippuen n. 15 minuuttia.

Valmista myös haluamasi lisukkeet. Kiertoilmauunissa ne valmistuvat kätevästi samaan aikaan lohen kanssa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti